eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután büntetőből lőtt gólt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Kiderült, mennyiért távozhat Szoboszlai Dominik Lipcséből

A Bundesligában szereplő RB Leipzig hét futballistájának kivásárlási áráról számolt be a Sport Bild, köztük a magyar válogatott Szoboszlai Dominikéról is.

Szoboszlai Dominik 2026-ig szóló szerződésében a Bild értesülése szerint rögzítettek egy kivásárlási záradékot, amely mértéke 60 és 70 millió euró (21,5–25,3 milliárd forint) között mozog – írja az Index. A 17-szeres válogatott játékost januárban a német együttes 22 millió euróért szerződtette a Red Bull Salzburgtól.

A 21 éves középpályás ebben az idényben 15 tétmérkőzésen lépett pályára a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcsei klubban, ezeken a találkozókon hat gól és három gólpassz a mérlege.

Csapattársai közül Tyler Adams, Lukes Klostermann, Konrad Laimer, Amadou Haidara és Brian Brobbey a hírek szerint már 40 millió euró körüli összegért kivásárolható, Angelino pedig nagyjából 50 millióért bárki számára elérhető. Dani Olmo és a remek formában játszó, az idényben már 11 gólnál és hét gólpassznál járó Christopher Nkunku több csapat figyelmét is felkeltette, de az ő szerződésükben úgy hírlik, hogy nincs ilyen záradék.

Az októberben a bajnokságban egy gólt és két gólpasszt jegyző, a kupában továbbjutást érő találatot szerző Szoboszlait jelölték a hónap játékosa címre a Bundesligában, Robert Lewandowski, Thomas Müller (Bayern München), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Karim Onisiwo (Mainz) és Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach) mellett.

A hónap legjobb újoncai közé is jelölték Szoboszlait, mellette Josko Gvardiol (RB Leipzig) és Joe Scally (Borussia Mönchengladbach) esélyes a címre, a magyar játékos ezt a díjat egyszer már megkapta, még augusztusban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×