eur:
387.79
usd:
358.33
bux:
66185.37
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Az aranyérmes ukrán Zsan Belenyuk a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián, a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Elárverezi olimpiai aranyérmét Lőrincz Viktor tokiói legyőzője

Zsan Belenjuk beteg gyerekek megsegítésére ajánlja fel a befolyó összeget.

Ukrajna tizenkilenc érmet nyert az idei tokiói nyári olimpián, de csak egy aranyat, s ez sem marad annál, aki megszerezte. Birkózásban a kötöttfogású 87 kilogrammos Zsan Belenjuk győzött, a súlycsoport döntőjében Lőrincz Viktort győzte le 5-1-es pontozással, és most a színes bőrű sportoló az Instagram-oldalán közölte, hogy árverésre bocsátja a tokiói aranyát – írja a Magyar Nemzet.

„Barátaim, egy jó cselekedetre készülök. Sokan fényképezkedtek már a tokiói aranyérmemmel, amely nagy büszkesége hazánknak. Hálával tartozom istennek és a csapatunknak, hogy hazahozhattam Tokióból az egyetlen ukrán aranyat. De arra jutottam, hogy ennek az aranynak még több hozadéka is lehet, és nem az egyik polcomon kellene lennie. Úgy döntöttem, hogy eladom, árverésre bocsátom, a befolyó összeget pedig jótékony célra ajánlom fel, beteg gyerekek megsegítésére. Mit gondoltok erről? Egyetértetek velem?” – írta Zsan Belenjuk, aki a 2016-os riói olimpián ezüstérmes volt, kétszeres világ- és háromszoros olimpiai bajnok.

Tokióban komoly vállsérüléssel birkózott, beinjekciózva, ám sérülése súlyosságával még az ukrán válogatottból is csak a vezetőedző és az orvos volt tisztában. Hetekkel az olimpia után, amikor mindezt Belenjuk elárulta, még mindig alig tudta felemelni a kezét a feje fölé.

A 30 éves Belenjuk Kijevben született ukrán édesanyától, ruandai édesapja Kijevben tanult vadászpilótának, s az afrikai országban a polgárháborúban életét veszítette, amikor lelőtték a gépét. 2019 augusztusa óta parlamenti képviselő, a Nép Szolgája párt listájának tizedik helyéről került be a Radába.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×