eur:
394.96
usd:
363.46
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

A LEN 1,2 millió euróval segíti a szövetségeket

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) 1,2 millió euróval segíti a tagországokat annak érdekében, hogy minél több versenyző részt vegyen novemberben a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon.

A többi között erről is döntött a szervezet éves küldöttgyűlésén, amelyet szombaton Budapesten rendeztek.

A házigazdák nevében az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a LEN alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte a májusi budapesti Európa-bajnokság sikerét és azt, hogy Magyarország többek között azért rendez világversenyeket, hogy ezáltal is népszerűsítse a sportot, különösen a fiatalok körében.

Paolo Barelli, a LEN elnöke megjegyezte, Európa volt az első, amely a világjárvány idején is sikeresen tudott nemzetközi viadalokat rendezni, és arra törekednek majd, hogy ez a jövőben se változzon.

A LEN elnöke bejelentette, az elnökség beleegyezett abba, hogy 1,2 millió eurót ajánl fel a nemzeti szövetségeknek, amellyel a világjárvány okozta pénzügyi problémáikat orvosolhatják, illetve ezzel hozzájárul a novemberi kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon történő részvételükhöz.

Barelli emlékeztetett rá, amikor 2012-ben átvette a posztot, mindössze 200 ezer euró volt a szervezet számláján, az elmúlt hét évben viszont már összesen 9 millió eurót tudott felajánlani a nemzeti szövetségeknek a LEN.

"Folytatni kívánjuk ezt a politikát, vissza kell osztanunk a LEN jövedelmének nagyobb részét, mivel meggyőződésünk, hogy ez a jó kormányzás alapelve" - tette hozzá.

Az eseményen a jövő évi két nagy verseny, a római úszó Európa-bajnokság (augusztus 11-21.), illetve a spliti vízilabda Eb (augusztus 30.- szeptember 11.) házigazdái tartottak prezentációt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×