eur:
395.52
usd:
364.8
bux:
65566.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
A győztes Esteban Ocon, az Alpine francia versenyzője (b), a második helyezett Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője (k) és a harmadik Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (j) a dobogón a Forma-1-es Magyar Nagydíj díjátadóján a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hihetetlen változás a Magyar Nagydíj végeredményében

Sebastian Vettelt utólag kizárták, Lewis Hamilton és a többiek egy hellyel előrébb.

Kizárták a vasárnapi 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjról a német Sebastian Vettelt (Aston Martin), mert járművében a megengedettnél kevesebb üzemanyag maradt, így az eredetileg harmadik helyen záró brit Lewis Hamilton (Mercedes) lett a második helyezett a francia Esteban Ocon (Alpine) mögött. Az Aston Martin jelezte, hogy fellebbez a kizárást elrendelő ítélet ellen.

A mogyoródi viadalt követően a négyszeres világbajnok Vettel Aston Martinjából nem sikerült az utólagos ellenőrzéshez szükséges mennyiséget levenni, ezért a versenybíróság diszkvalifikálta Vettelt, és elvette a Magyar Nagydíjon szerzett 18 pontját. A szabályok szerint legalább 1 liter üzemanyagnak maradnia kell a tartályban, de Vettelnél csak 0,3 litert tudtak lecsapolni.

Hamilton a kizárás révén a Magyar Nagydíjon feljött a második helyre, a spanyol Carlos Sainz Jr. (Ferrari) pedig a harmadikra.

A vb pontverseny állása is változott, mert az élre ugró Hamilton nem hat, hanem nyolc ponttal vezet a holland Max Verstappen (Red Bull) előtt, míg Vettel 30 pontjával a 12. helyre csúszott vissza a kilencedikről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×