eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Max Verstappen, a Red Bull holland, Lance Stroll, az Aston Martin kanadai, Carlos Sainz, a Ferrari spanyol, Cunoda Júki, az AlphaTauri japán és George Russel, a Mercedes brit versenyzője  (b-j) sajtótájékoztatót tart a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 28-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

F1-szakértő: Max Verstappen egy vércse

Sebeastian Vettel visszavonulásáról és természetesen a hétvégi Magyar Nagydíjról is kérdeztük a Racingline.hu főszerkesztőjét.

Vámosi Péter nagyon érdekesnek tartja Sebeastian Vettel bejelentésének módját, tekintve hogy a jelenlegi aktív Forma–1-es versenyzők közül ő volt az, aki már többször is teátrálisan kijelentette, hogy biztosan nem fog regisztrálni a Facebookra, Instagramra, illetve hasonló platformokra.

„Ő volt a legnagyobb ellenálló, még Kimi Räikkönen is előbb jelentkezett” – fogalmazott az F1-szakíró.

Hozzátette: magyar szempontból az időzítés furcsán hathat, de ez a gondolat régóta érlelődhetett a német pilótában. Az is meglehet, hogy már a ferraris évek lezárulta óta, és csak levezetésként tekintett az Aston Martin-projektre, úgymond hattyúdalként. Vámosi Péter mindazonáltal úgy véli,

Vettel jó döntést hozott azzal, hogy szögre akasztja a sisakot, helyére pedig 90 százalékos eséllyel Mick Scumachert várja

a szakíró.

A július 31-i hungaroringi futam lehetséges főszereplőit illetően úgy fogalmazott: a Ferrarik most nagyon jók, az autóik pedig kiválóan viselkednek az olyan kanyarokban, amilyenekben a mogyoródi pálya is bővelkedik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Red Bull feltett kézzel indulna neki a Magyar Nagydíjnak, de az elmúlt versenyekhez képest talán nehezebb dolguk lesz – jegyezte meg.

Vámosi Péter szerint a legnagyobb lutri a szombati időmérő, amire a jelenlegi állás szerint esőt mondanak. Ez jócskán megkeverheti a kártyákat, és akkor talán hasonlóan izgalmas nagydíjra számíthatunk, mint a tavalyi évben, amikor Lewis Hamilton egyes egyedül indult el a rajtrácsról, végül pedig az Alpine versenyzője, Esteban Ocon nyert. „A francia biztosan örülne egy ilyen forgatókönyvnek az idén is” – jegyezte meg.

Bár Max Verstappen nagyon elhúzott az összetettben – 233 pontja van, míg a második helyezett Charles Leclerc-nek (Ferrari) csak 170 –, és a Red Bull is stabilnak tűnik, a magyar pálya nem feltétlenül kedvez az energiaitalosok autójának, ezzel együtt minden lehetőséget kihasználnak, különösen, ha a maranellóiaknál bármilyen hiba történik – vélekedett az F1-szakíró, majd viccesen megjegyezte: a holland pilóta úgy viselkedik, mint egy vércse, azonnal lecsap. Szerinte

Max Verstappen tényleg abban múlja felül Leclerc-t, hogy nincsen számára „elveszett labda”.

Elég csak a tavalyi magyar futamra gondolni, amikor a fél autóját – az oldal- és padlólemezét – lebontották, mégis addig-addig küzdött, hogy pontszerző helyen végzett. Ez lehet az az emberi faktor, amelyben jelenleg még jobb a közvetlen kihívójánál, Charles Leclerc-nél, félretéve mindkét oldalon a technikát – erősítette meg Vámosi Péter, aki szerint a monacói pilóta még nem állt össze fejben.

A Racingline.hu főszerkesztője végül emlékeztetett: Charles Leclerc hatalmas pofont kapott azzal, hogy Franciaországban a vezető helyről esett ki. Ebből egyrészt tanulni kell, másrészt viszont az ilyen kiesés – sem csapat-, sem versenyzői oldalról – nem megengedhető hiba, ha valaki a vb-címért megy. Jelen pillanatban tehát jogosnak tartja Verstappen jelentős előnyét az összetett pontversenyben.

A kérdés, hogy mire visszatérnek Belgiumba augusztus végén, ki mennyire piheni ki és szedi össze magát a hátralévő futamokra...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×