eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, valamint a brit Lewis Hamilton és a finn Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzői (b-j) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának kezdete előtt a montmelói pályán 2021. május 9-én.
Nyitókép: MTI/AP pool/Emilio Morenatti

Szakértő: félkarú óriásként küzd Verstappen

Barcelonai sikere után Lewis Hamilton fontosnak nevezte, hogy még a nyári szünet előtt megállapodjon a Mercedesszel a folytatásról. A hétszeres Forma–1-es világbajnok erre az idényre utolsóként írt alá a mezőny pilótái közül. A Spanyol Nagydíjon ismét Max Verstappennel csatázott, és a szakírók a folytatásban is kettejük harcát várják.

Vámosi Péter szerint a brit és a holland pilóta egyaránt elmondhatja magáról, hogy soha ennyire jól még nem kezdett szezont. A két versenyző között lévő nüansznyi, igaz, menet közben 14 pontra hízó különbség részben akár Hamilton szerencsefaktorának is betudható, valójában mégis annak köszönhető, hogy egy olyan alakulatnak a tagja, amely hét egymást követő évben is világbajnok tudott lenni – tette hozzá a Racingline.hu főszerkesztője.

A Red Bull ugyan elképesztően kapaszkodik, de egy emberrel nem tudnak úgy játszadozni, mint a Mercedesnél”

– utalt a szakíró a Spanyol Nagydíjra, ahol Valtteri Bottas ha nem is túl simán, de elengedte brit csapattársát, ami „ugyan nem szép, de a sportágnak a része”. Így aztán kicsit félkarú óriásként küzd Max Verstappen Lewis Hamiltonnal. Jelek szerint a vb-címvédő ki is élvezi a helyzetet, amit mi sem bizonyíthat jobban, hogy pedzegeti a szerződéshosszabbítást a német istállóval – értett egyet Vámosi Péter.

A szakértő egy pszichológiai játszma részeként jellemezte, ahogy Hamilton azt akarja sugallni a külvilágnak, hogy „srácok, nálam minden oké, boldogan aláírok további évet vagy éveket”, és a jelenlegi helyzetével kifejezetten elégedett, még ha való igaz, hogy az utóbbi évek legszorosabb idény kezdetén van túl. Vámosi Péter megjegyezte, a Mercedes csapatfőnöke benne lenne a hosszabbításban, és amennyire a fél szavakból ki lehet venni, Toto Wolff több évben gondolkodik. Így aztán

a kérdés, hogy Lewis Hamilton fejében mi jár?

Bár négy verseny után, hiába van összesen 23, minimálisan kezd ismét a brit felé billenni az idény, ám az még nem tudható, hogy a jövő évi szabályváltoztatások okozta „káosz” mit is fog tartogatni. Valóban annyira szorosan lesznek egymáshoz az autók, mint azt mindenki várja, vagy ez is egy mellé ment terv lesz – fejtegette a szakíró.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a tesztszezon nehézségei és az első két futam különféle bizonytalanságai után, ha a rajtoknál nem is tökéletes a Mercedes, előnybe került a Red Bull csapatával szemben. Éppen Max Vestappen remek rajta miatt gondolhatta azt csaknem 60 körön keresztül sok szurkoló, hogy végül meg fogja nyerni a Spanyol Nagydíjat.

„El tudott menni, kellően kemény volt az első kanyar után, és ez volt, ami miatt kvázi reménykedhettünk.” Majd a csapatánál hoztak egy olyan rossz stratégiai döntést, mint a 2019-es évben a Hungaroringen, és végül ismét faképnél hagyta a brit a hollandot – tette hozzá Vámosi Péter, aki szerint a stratégia az, amiben nagyot kellene fejlődnie az energiaitalos istállónak.

„Nem olyan vészes a helyzet, mint a Ferrarinál az elmúlt években

– jegyezte meg a Racingline.hu főszerkesztője – de ha le akarják győzni a Hamilton–Mercedes kombinációt, ilyen hibákat sem engedhetnek meg maguknak.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×