eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 25 kilométeres versenyén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Joszuban 2019. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ezüstérmet nyert Rasovszky Kristóf Katarban

Tíz kilométeren lett második a magyar hosszútávúszó. Egy év után rendeztek újra versenyt a sportágban.

Rasovszky Kristóf a második lett a nyíltvízi úszók dohai világkupaversenyén. A 10 kilométeres viadalon – a Katarban kialakított 2000 méteres pályán öt kört kellett megtennie a mezőnynek – csak az olimpiai bronzérmes francia Marc-Antoine Olivier tudta megelőzni a 23 éves magyar versenyzőt. A magyarok közül az első tízbe került Huszti Dávid is.

„Előző nap nagyon rosszul éreztem magam a tengerben, hiszen utoljára augusztusban, az Ironman-váltó alkalmával voltam nyílt vízben – kezdte az értékelést Rasovszky Kristóf a Magyar Úszószövetség közleménye szerint. – Aztán ma szerencsére visszajöttek a dolgok nagyjából, mondjuk a tájékozódás még részben, mert szerintem kört csináltam a négyszögként kialakított pályából, akkora íveket mentem az első két etapban. Élre álltam, bár előtte azt mondogattam, nem szeretnék, de nem bírtam a véremmel – utána pedig próbáltam elöl maradni, bár jöttek a franciák, és egyértelműen iramot akartak váltani, de sikerült jól reagálnom mindenre. A legjobb az volt, hogy az utolsó körben éreztem: van erőm, és ez kifejezetten biztató, hiszen edzőtáborból érkeztünk, nem pihentünk rá erre a versenyre, legfeljebb azt az egy kötelező karanténnapot tarthatom annak, amit a hotelben kellett tölteni.”

Rasovszky elmondta, hogy Olivier az utolsó szakasz első felében jól váltott ritmust, miközben ő a 3-4. helyen haladt, azaz kissé hátrébbről kellett megpróbálnia utolérni a franciát. „Akadt olyan pillanat, amikor majdnem megvolt, de elég komoly szembehullámok jöttek, azaz egyikünk sem igazán érezte, mi lehet a teljesen jó irány, ő is tudott még picit erősíteni, így végül nyert. Én meg kíváncsi volnék, hogy összesen mennyit úsztam, mert lehet, hogy volt az tizenegy kilométer is...”

A nőknél a brazilok klasszisa, Ana Marcela Cunha diadalmaskodott, legjobb magyarként Rohács Réka a kilencedik lett.

Ugyanezt a versenyt még tavaly is meg tudták rendezni Dohában, de a koronavírus-járvány miatt azóta egyetlen viadalon sem tudtak részt venni a nyíltvízi úszók. A mostani megméretésen 27 ország 99 versenyzője vett részt.

Férfiak

1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:52:02.40 óra

2. Rasovszky Kristóf 3.10 másodperc hátrány

3. Gregorio Paltrinieri (olasz) 5.50 mp h.

...9. Huszti Dávid 15.20 mp h.

...13. Székelyi Dániel 19.90 mp h.

...25. Gálicz Péter 41.30 mp h.

Nők

1. Ana Marcela Cunha (brazil) 2:01:30.30 óra

2. Oceane Cassignol (francia) 0.5 másodperc hátrány

3. Lea Boy (német) 1.6 mp h.

...9. Rohács Réka 5.9 mp h.

...14. Sömenek Onon Kata 9.7 mp h.

...15. Szimcsák Mira 10.7 mp h.

...21. Olasz Anna 14.40 mp h.

...31. Vas Luca 1:01.9 perc h.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×