eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Peking, 2018. október 5.Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini elleni mérkőzésen a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében 2018. október 5-én. Fognini 6:4, 6:4 arányban győzött. (MTI/EPA/Vu Hong)
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Csak az Év sportolója-gála után utazik el Magyarországról Fucsovics Márton

Az első számú magyar férfiteniszező szinte minden gondolatával már a repülőn ül.

Az idény kezdete kapcsán főként az ausztráliai versenyekről beszélt Fucsovics Márton, a jelenlegi legjobb magyar teniszező.

"Jövő szerdán indulok Ausztráliába, ez egyben azt is jelenti, hogy még itthon leszek a hétfői Év sportolója-eredményhirdetés napján" - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek.

"Természetesen nagy megtiszteltetés és öröm, hogy

Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal

együtt bekerültem a legjobb háromba a férfiaknál" - mondta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazásról, melynek díjátadóját a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban.

Ami a melbourne-i túrát illeti, érkezéskor a teljes mezőnyre érvényes, kötelező karantén vár a világranglista 55. helyezettjére.

"Kéthetes karantén lesz, de a buborékon belül mozoghatunk, edzhetünk. Gondolom, a szabályok hasonlóak lesznek a tavaly Amerikában megszokotthoz" - mondta a 28 éves játékos, aki február első hetében - az Australian Open előtt - a Melbourne 2 elnevezésű felvezető tornán vesz részt. Ennek a húzónevei a svájci Stan Wawrinka és a közönségkedvenc Nick Kyrgios lesznek, míg a top 15 játékosai a párhuzamosan szintén Melbourne-ben sorra kerülő ATP Kupán szerepelnek majd.

"Nem úgy készülök hogy ettől egyszerűbb lesz a helyzetem. A ranglistán 150 olyan játékos van, aki bármikor elérhet jó eredményt. Rengeteget jelent a jó felkészülés és a formaidőzítés, én inkább ebben bízom" - fejtette ki a magyar Davis Kupa-válogatott vezére.

Arra a kérdésre, hogy két hónap szünet után ugyanolyan "éhes-e" már a versenyzésre, mint tavaly, az amerikai viadalokat megelőző leállás során, Fucsovics Márton közölte:

"Az én életem gyerekkorom óta a teniszről szól.

Nekem az a természetes, ha úton vagyok és versenyzek. Szeretnék már visszazökkenni a normál kerékvágásba,

és azzal tölteni az időmet, amihez értek. Persze, nagyon várom már az első tornákat, emellett szeretem Ausztráliát, jó ott versenyezni. Bízom magamban, és abban is, hogy sikerül" - tette hozzá a magyar éljátékos, akit a tavalyi Australian Openen a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állított meg a nyolcaddöntőben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×