INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

haladás

szombathely

stadion

Az államra bízná Szombathely a Haladás Sportkomplexum üzemeltetését

Az államra bízná Szombathely a Haladás Sportkomplexum üzemeltetését

Infostart / MTI

Az önkormányzat nehéz helyzete miatt kényszerült erre a döntésre.

A jövő évtől Szombathely önkormányzata átadná a Haladás Sportkomplexum üzemeltetését, működtetését a Magyar Államnak - jelentette be Hende Csabával, az Országgyűlés alelnökével, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján Nemény András (Éljen Szombathely!), a megyei jogú város polgármestere.

Erre a lépésre - mint mondta - azért szánták el magukat, mert

a város, csakúgy mint a többi önkormányzat "nehéz helyzetben van", "a pandémia miatt minden önkormányzat nehézségeket él át".

Hozzátette: fontosak számukra a sportlétesítményt használó sportegyesületek - a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft -, amelyekkel a teljes körű elszámolásokról és támogatásokról már egyeztettek, és minden érintett érdekeinek figyelembe vételéve kívánnak tiszta helyzetet teremteni.

Nem lehet cél ugyanakkor, hogy a város költségvetéséből aránytalanul sok pénzt fordítsanak a létesítmény üzemeltetésére és fenntartására, egy jövőbeni állami támogatásra pedig nem látnak garanciát - mondta.

A polgármester ismertette: azt javasolják, hogy a terület, amelyen a sportkomplexum áll, maradjon az önkormányzat tulajdonában, az önkormányzat pedig ingyenesen adja át üzletrészét a létesítményt jelenleg működtető nonprofit gazdasági társaságban.

Hende Csaba emlékeztetett arra, hogy a MÁV tulajdonában lévő területet az állam ingyenesen adta az önkormányzatnak, a sportlétesítményt is tisztán költségvetési forrásból finanszírozták, a város pedig nemzetközi díjakkal elismert épületekkel gazdagodott.

Hozzáfűzte: az elmúlt két évben az állam 300-300 millió forinttal támogatta a létesítmény üzemeltetést, így arra szerinte az utóbbi két évben az önkormányzatnak nem kellett költenie.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy támogatja az állami tulajdonba adást, mivel az jó a százéves Haladás Sportegyesület több mint ezer sportolójának, jó a városnak, és érdekében áll az államnak is, hiszen továbbra is fontos célja a kormány politikájának az egészség megőrzése és az is, hogy a sportolni vágyók számára lehetőségeket nyújtson a sportolásra.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018