eur:
392.69
usd:
366.01
bux:
66453.28
2024. április 26. péntek Ervin
Madrid, 2018. január 17.Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője sajtóértekezletet tart a madridi Valdebebas sportkomplexumban 2018. január 17-én. Zidane csapata másnap a Leganes ellen játszik a spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében. (MTI/EPA/Rodigo Jimenez)
Nyitókép: RODRIGO JIMENEZ

Zidane ma este le akarja győzni egykori csapattársát

„Ez egy döntő lesz” – írja a La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is a ma esti Real Madrid–Internazionale labdarúgó Bajnokok ligája-mérkőzésről. Noha szokatlan az ilyesmi a csoportszakaszban, mégis van alapja: mindkét csapat a vártnál gyengébben szerepelt eddig a 2020-as őszi BL-meccsein.

Az Internazionale a harmadik, a Real Madrid a negyedik helyen áll a csoportban, még egyik sem győzött. Előbbinek két, utóbbinak csak egy pontja van. Akármilyen eredményt is hoz a ma este kilenc órakor kezdődő mérkőzés a madridi Estadio Alfredo Di Stéfanóban, az egyik, de lehet, hogy mindkét csapat valóban nehéz helyzetbe kerül a továbbjutást illetően. (De nem reménytelenbe. Tavaly az Atalanta úgy jutott tovább, hogy a csoportkör felénél még pont nélkül állt.)

A mérkőzés egyik érdekessége a két edző személye. Antonio Conte és Zinédine Zidane 1996 és 2001 között fél évtizedet játszottak együtt a Juve középpályás sorában, egyebek mellett az 1997-es és az 1998-as BL-döntőig jutottak, két olasz bajnoki címet nyertek, a nemzetközi porondon Világkupa- és UEFA Szuperkupa-győztesek is lettek.

Ez lesz a második alkalom, hogy a két korábbi világklasszis futballista, akik 131 mérkőzést játszottak együtt a Juventusban, edzőként megmérkőzik egymással. De az első tétmeccs: 2016 nyarán egy Real Madrid–Chelsea meccsen találkoztak, az Egyesült Államokban.

„Didier Deschamps-pal, Edgar Davidsszal és vele alkottuk a Juventus középpályás sorát. Futottunk helyette, aztán csodálva néztük, hogy ha megkapta a labdát, mi mindent tudott vele. Biztosak voltunk abban, hogy bármire képes.”

A spanyol sajtó emlékeztetett arra, hogy Antonio Conte nagyon közel állt ahhoz két éve, hogy a Real Madrid edzője legyen. Julen Lopetegui menesztése után ő volt az első számú kiszemelt, nagyszerű szerződést kínált ki a „királyi klub”, de az olasz edző nem tudta végül elvállalni a feladatot, mert a Chelsea-nél kötött szerződése visszatartotta.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×