eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Balázs Attila az ukrán Ilja Marcsenko elleni mérkőzésen a Magyarország - Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón Budapesten, a Sport 11 központban 2019. szeptember 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Balázs Attila harmadszor már nem tudott nyerni Bécsben

A világranglistán 88. helyen álló teniszező számára a főtábla első fordulója jelentette a végállomást az 1,55 millió euró összdíjazású bécsi kemény pályás férfi tenisztornán.

Balázs Attila a selejtezőben két meccset nyerve került a 32-es elitmezőnybe, kedden az ATP rangsorában 31. lengyel Hubert Hurkacz ellen lépett pályára.

A 32 éves teniszező mindjárt az első adogatójátékát elvesztette, és ez elég is volt nála kilenc évvel fiatalabb riválisának, hogy bő fél óra alatt begyűjtse az első játszmát. A második szett újabb Hurkacz-brékkel indult, és ekkor úgy tűnt, hasonló lesz a forgatókönyv, mint az első játszmában. A magyar játékos azonban a meccs során először a negyedik gémben el tudta venni ellenfele adogatását, de öröme nem tarthatott sokáig, mert a lengyel egyből visszabrékelt. A folytatásban

Balázs 2:4-ről 5:4-re tudott fordítani, aztán viszont Hurkacz nagy csatában kiegyenlített, majd elvette a magyar játékos adogatását,

és végül 7:5-tel megnyerte a második szettet is.

A mérkőzés 1 óra 27 percig tartott.

Az eredmény: Hubert Hurkacz (lengyel)–Balázs Attila 6:3, 7:5

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×