eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Menetel a Budafok

Az újonc Budafoki MTE 3-1-re győzött a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

A hazaiak már az első percben nagy helyzetet hagytak ki, de így sem kellett sokáig várniuk a vezető gólra. Azonban nem örülhettek sokáig, mert a középkezdés után a vendégek az első támadásukból egyenlítettek. A ZTE próbált irányítani, de támadásai legtöbbször korán elhaltak, ellenben a budafoki kontrák veszélyesebbek voltak. A fővárosiak aztán nem akciógóllal, hanem Kulcsár szabadrúgásával fordítottak a játékrész derekán. A kék-fehérek hátrányban sem tudtak újítani, a Budafok viszont közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyét, ugyanis Vaszicsku fejes gólját les miatt nem adták meg, a szünet előtt pedig Kovács Dávid rontott el egy ziccert.

A folytatásra nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a ZTE, és annak ellenére sem sikerült egyenlítenie, hogy a kezdeti rohamok során akadt néhány lehetősége. Az idő múlásával meddővé vált a hazaiak fölénye. Az utolsó negyedórára ismét fokozta a nyomást a Zalaegerszeg, azonban ezt hamar kihasználta a Budafok, amely egy gyors ellentámadás végén a csereként beállt Skribek révén eldöntötte a három pont sorsát. Az újabb bekapott gól, megtörte a kék-fehérek lendületét, így a lefújásig az eredmény már nem változott.

A fővárosiak sorozatban aratott harmadik sikerükkel feljöttek a második helyre a tabellán, míg a zalaiak egymás után harmadszor maradtak pont nélkül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×