eur:
392.15
usd:
366.7
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nápoly, 2017. december 1.  Gonzalo Higuain, a Juventus csatára örül a Napoli elleni góljának az olasz labdarúgó-bajnokság 2017. december 1-jei mérkőzésén a nápolyi San Paolo Stadionban 2017. december 1-jén. (MTI/EPA/Ciro Fusco)
Nyitókép: MTI/EPA/Ciro Fusco

Karanténba került a Juventus teljes kerete

A Juventus FC labdarúgóklubnál két koronavírusos megbetegedést regisztráltak szombaton, ezért minden bizonnyal elmarad a vasárnapra tervezett, Napoli elleni olasz bajnoki rangadó.

A Ferencvárossal egy Bajnokok Ligája csoportban szereplő torinói klub közleménye úgy fogalmaz: a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai. Ennek ellenére a teljes keret karanténba kényszerül, és annak tagjai negatív teszteredménnyel is csak az edzéseken és a mérkőzéseken vehetnek részt, az úgynevezett csoporton kívüli kapcsolattartás nem engedélyezett számukra.

A Napoli már korábban bejelentette, hogy két játékosa - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatársa megfertőződött, és a helyi egészségügyi hatóságok tiltása miatt valószínűleg el sem utazik a vasárnapi mérkőzés helyszínére.

A Juventus FC szombati esti újabb rövid közleménye szerint csapatuk készen áll a pályára lépésre vasárnap este.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus láthatóan nem szándékozik elfogadni a halasztást, és azt szeretné, ha a nápolyiak is pályára lépnének, ellenkező esetben a torinóiak 3-0-s gólkülönbséggel megkapják a győzelemért járó 3 pontot.

A Napolinál a Serie A-nak arra a szabályára hivatkoznak, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól, márpedig a nápolyi egészségügyi hatóság megtiltotta, hogy a csapat Campania régión kívülre utazzon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×