INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

öttusa

tisztújítás

bretz gyula

Tisztújítás a Magyar Öttusa Szövetségben

Infostart / MTI

Továbbra is Bretz Gyula irányítja a szervezetet, miután a szervezet közgyűlésén újabb négy évre őt választották meg elnöknek.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartott tisztújításon az elnöki posztra egyedüli jelölt volt, és a lehetséges 40 szavazatból 39 érvényes támogató voksot kapott.

A 80 éves Bretz Gyula versenyzőként, klubvezetőként és nemzetközi szövetségi pozícióiban hatvannégy éve tevékenykedik a sportágban. Először 2016 decemberében választották meg a magyar szövetség elnökévé.

"Versenyzőcentrikus sportágat ígértem négy éve, amit a versenyzői bizottsággal részben sikerült megvalósítani. Azt ígérem, hogy amiben a versenyzők hiányt éreznek, megpróbáljuk teljesíteni, igyekszünk partnerek lenni. A sportágban nincs helye a széthúzásnak" - mondta az újraválasztott Bretz Gyula.

Az általános alelnöki posztra az egyformán olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mizsér Attila és Vörös Zsuzsanna volt jelölt. A választás előtt Mizsér felolvasta nyílt levelét, melyben megköszönte a bizalmat azoknak, akik jelölték őt. Ugyanakkor elkeseredettségét fejezte ki a sportág állapota miatt - mint mondta, a jobbító ötleteit semmibe vették -, valamint amiatt "a rágalomhadjárat miatt, ami személye ellen indult", és visszalépett az alelnöki jelöléstől. Ugyanakkor üzent a versenyzőknek: "csináljatok újra aranyérmes magyar öttusát".

Ez után a magyar női öttusázás egyedüli olimpiai bajnoka, Vörös Zsuzsanna a 40 lehetséges szavazatból 33-at kapott.

Az alelnöki posztra jelöltek bemutatkozásakor Simicskó István korábbi sportért felelős államtitkár, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke megtisztelőnek nevezte a jelölését. Mint mondta, ha "összefog az öttusacsalád, csodákat lehet tenni", majd hozzátette, érzi a feszültséget, de nem érti a széthúzás okát. Hangsúlyozta, közös nevezőre kell törekedni, és azt ígérte, alelnökké választása esetén ezért fog tevékenykedni.

Ezt követően 39 voksot kapott, és alelnök lett még 31 szavazattal Andrási Péter, aki az elmúlt időszakban is betöltötte ezt a posztot.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018