eur:
389.73
usd:
361.96
bux:
68533.68
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A spanyol Carla Suárez Navarro Babos Tímea ellen játszik az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2019. augusztus 27-én. A találkozót Babos nyerte 6-2-re, mert ellenfele az első szett után sérülés miatt feladta a küzdelmet.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Rosszindulatú daganat miatt kezelik a világklasszis teniszezőt

Babos Tímea ellen is játszott tavaly az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének első fordulójában.

A 31 éves spanyol Carla Suárez Navarro nyirokrendszerét támadta meg a betegség, kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy rosszindulatú daganata miatt az elmúlt hat hónapban kemoterápiás kezeléseket kapott. Elmondta, az orvosok közölték vele, hogy Hodgkin-limfómája kis kiterjedésű és gyógyítható, mivel korai stádiumban fedezték fel.

A világranglistán egykor a legjobb tízbe tartozó - 2016 februárjában hatodik volt, jelenleg 71. - Suárez Navarro az év végén akar visszavonulni a profi tenisztől. A játékos egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy egészségi okok miatt nem vesz részt a jelenleg zajló amerikai nyílt bajnokságon. A spanyol sportoló 11 alkalommal jutott döntőbe WTA-tornán, amelyekből kettőt tudott megnyerni. Legutóbb február 25-én játszott mérkőzést a WTA-sorozatban.

"Jelenleg jól vagyok, és nyugodtan viselem a helyzetet. Szembenézek bármivel, ami rám vár" - mondta Suárez-Navarro, aki hozzátette, a karrierje során végig türelem és nagy önbizalom jellemezte. "Nem ez a legkönnyebb rivális, akivel meg kell küzdenem, ezért minden erőmre szükségem lesz".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×