eur:
394.25
usd:
370.79
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Memphis Depay, az Olympique Lyon játékosa (k) ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Juventus-Olympique Lyon visszavágó mérkőzésén Torinóban 2020. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

Az elnök szerint a Lyon ma este küzd az igazságtalanság ellen

Vitathatatlan, hogy az Olympique Lyonnais szereplése a labdarúgó BL-augusztus meglepetése. A francia csapat kiejtette az olasz bajnokot, a 2019-es angol bajnokot, s most a legerősebb német csapat, a legutóbbi nyolc Bundesliga-idényt kivétel nélkül megnyerő Bayern München vár rá.

Rudi García, a csapat edzője azt mondta, amit ilyenkor kell: „Tisztában vagyunk azzal, hogy a Bayern Münchennel szemben nem mi vagyunk az esélyesek. De esélytelennek tartottak minket a Juventus és a Manchester City ellen is, és még mindig itt vagyunk. Evés közben megjött az étvágyunk.”

Az Olympique Lyonnais története különleges. A francia futballt az előző évtizedben – elsősorban brazil játékosainak köszönhetően – uraló gárda rosszul kezdte a mostani szezont, ezért októberben edzőt váltott. Akkor került a csapat élére Rudi García, akit fenntartásokkal fogadtak a klub szurkolói, mivel korábban a nagy rivális Olympique Marseille-nél is dolgozott. Ráadásul nem alakultak jól az eredmények sem, Garcíával 18 meccsből csak kilencet nyert meg az OL.

A Ligue 1 felfüggesztésekor a Lyon csak a hetedik helyen állt, ezért – jelen állás szerint – nem indulhat a 2020–2021-es idényben a nemzetközi porondon. Ilyenre 1996 óta nem volt példa. A klubot 33 éve, 1987 esztendeje irányító Jean-Michel Aulas elnök még bíróságon is próbálta keresni az igazát, hogy folytassák a bajnokságot, és esélye legyen az OL-nek kilépni a nemzetközi porondra, sikertelenül.

Ellenben most hangsúlyozza, hogy „az Olympique Lyonnais küzd az igazságtalanság ellen”. Egy módon tud: megnyeri a Bajnokok Ligáját.

A Lyon várható összeállítása: Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal - Dubois, Bruno Guimarães, Cornet - Caqueret, Aouar - Toko Ekambi, Depay. A Citynek két gólt lövő Moussa Dembélé megmarad „dzsókernek”. a ma este kilenc órakor kezdődő mérkőzésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×