eur:
393.13
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k) beszél játékosaihoz a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 23-án. A magyar válogatott 3-2-re győzött.
Nyitókép: Kovács Tamás

Téli olimpia: az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a magyar jégkorong-válogatott

Nottinghamben a románokat, az észteket és a házigazda briteket kéne magunk mögött tartani a csütörtökön kezdődő selejtezőtornán.

A magyar férfi jégkorong-válogatott csütörtöktől Nottinghamben szerepel olimpiai selejtezőtornán, amelynek győztese a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok utolsó kvalifikációs körébe jut.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese hétfőn utazott a viadal helyszínére, Nottinghambe, ahol az első két játéknapon papíron könnyebb ellenfél vár rá. A csütörtöki nyitómérkőzésen az egy osztállyal lejjebb szereplő észtekkel találkozik a magyar csapat. A pénteki szünnapot követően, szombaton az előző, decemberi selejtezőkörből továbbjutott Románia ellen lép jégre. A nagyrészt székely játékosok alkotta - az Erste Ligában is érdekelt csíkszeredai és brassói együttesre építő - riválissal idén a ljubljanai divízió 1/A vb-n is megütközik majd a magyar válogatott.

A továbbjutás várhatóan a vasárnapi záró találkozón dől el az A csoportos britek ellen. A világelitbe jutást a Papp László Budapest Sportarénában emlékezetes módon harcolták ki két éve a szigetországiak: 15.8 másodperccel az utolsó találkozó vége előtt egyenlítettek, ezzel elütve a magyar válogatottat attól, hogy története során harmadszor a legjobbak közé kerüljön. Ezúttal a lehető legerősebb keretüket felvonultató britek lesznek a vendéglátók, és bizonyosan nehéz dolga lesz az észak-európai bajnokságokban szereplő légiósait nélkülöző, "visszavágni" vágyó magyar csapatnak.

Az utolsó kvalifikációs körben 12 együttes szerepel három négyes csoportban és a csoportgyőztesek léphetnek jégre a 2022-es téli olimpián.

Az olimpiai kvalifikációs torna programja:
csütörtök:
Magyarország-Észtország 16.30
Nagy-Britannia - Románia 20.30
szombat:
Magyarország-Románia 15.00
Nagy-Britannia - Észtország 19.00
vasárnap:
Észtország-Románia 15.00
Nagy-Britannia - Magyarország 19.00

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×