eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A magyar kajak-kenu sport örökös bajnokai közé bekerült Bodonyi Dóra világ- és Európa-bajnok kajakozó a bajnokok nevét tartalmazó emléktábla előtt az MKKSZ budapesti székházában megtartott ünnepségen 2019. október 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb örökös bajnoka van a magyar sikersportágnak

Az augusztusi szegedi világbajnokságon pályafutása negyedik és ötödik vb-aranyérmét megszerző Bodonyi Dóra, illetve Csernák Károly mesteredző neve ünnepélyes keretek között felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában található márványtáblára.

Az ünnepi eseményen Schmidt Gábor, a szövetség elnöke kiemelte, hogy a sportágban nagy értéke van az örökös bajnoki és a mesteredzői címnek, ez a megbecsülése azoknak a versenyzőknek és trénereknek, akik évek óta szállítják az érmeket és a sikereket.

"A kajak-kenu az idén is igazi sikersztori volt, az augusztusi szegedi vb döntőiben tízezrek szurkoltak versenyzőinknek. Az eddig megszerzett 13 olimpiai és három paralimpiai kvóta azt jelzi, hogy a sportág stabilan indulhat neki a Tokióig vezető hátralévő útnak" - mondta Schmidt.

Medveczky Erika nyolcszoros világbajnoka, aki tavaly óta örökös bajnoka a sportágnak, Bodonyi méltatásakor kiemelte, hogy "nagyon fiatalon került a felnőttek közé, sok hullámvölgy volt a pályafutásában, de mindig képes volt megújulni, és csendes tenni akarásával mindig ott áll a négyes mellett."

Az eseményen elhangzott, hogy Bodonyi Dóra, aki augusztusban a női kajaknégyes tagjaként és egyes 5000 méteren nyert aranyat, a sportág 54. örökös bajnoka, amely címhez olimpia arany, vagy öt felnőtt vb-cím szükséges.

"A 2017-ben megnyert első világbajnoki címem óta sokat változott a hozzáállásom, a négyesben nem én vagyok a mérvadó, adok a tapasztaltabbak véleményére" - mondta az ünnepségen Bodonyi.

Budapest, 2019. október 15.
A magyar kajak-kenu sport mesteredzői közé bekerült Csernák Károly, a Váci Kajak-Kenu SE edzője a mesteredzők nevét tartalmazó emléktábla előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti székházában tartott ünnepségen 2019. október 15-én.
MTI/Kovács Tamás
A magyar kajak-kenu sport mesteredzői közé bekerült Csernák Károly, a Váci Kajak-Kenu SE edzője a mesteredzők nevét tartalmazó emléktábla előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti székházában tartott ünnepségen 2019. október 15-én. MTI/Kovács Tamás

A Magyar Edzők Társasága mesteredzői kollégiuma által a közelmúltban mesteredzői díjban részesített Csernák Károly edzőről méltatója, Vaskuti István olimpiai bajnok kiemelte, hogy "Karesz igazi nevelőedző", aki 35 éve tevékenykedik a sportágban.

"Szerencsés embernek tartom magam, mert azokkal az edzőlegendákkal, akik mellé felkerült a nevem, még együtt dolgozhattam" - jegyezte meg Csernák, aki nevelőedzője volt többek között a 2000-ben olimpiai bronzérmes Bártfai Krisztiánnak és a mostani válogatottban is szereplő, kétszeres világbajnok Balaska Márknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×