eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Újabb aranyat úszott Rasovszky Kristóf

A nyíltvízi úszók világkupa sorozatának kanadai versenyén remekelt a világbajnok, ugyanitt Olasz Anna ezüstérmet szerzett.

A Saint-Jean tóban megrendezett 10 kilométeres viadalon a 22 éves Rasovszky 12.5 másodperces előnnyel diadalmaskodott. A nők versenyében a 25 esztendős Olasz Annát csak az olimpiai ezüstérmes olasz Rachele Bruni előzte meg.

A két magyar versenyző teljesítménye azért is elképesztő, mert két nappal korábban még mindketten a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon vettek részt a nyíltvízi úszók utolsó számában, a legembertpróbálóbb 25 kilométeres viadalon Joszuban, ahol Olasz Anna a hatodik lett, Rasovszky Kristóf viszont rosszullét miatt feladta a küzdelmet.

A Koreai Köztársaságban mindketten végigúszták a szakág minden versenyét:

Rasovszky 5 kilométeren győzött, ezzel megszerezte az első magyar aranyat nyíltvízen a vb-k történetében, míg az olimpiai számban, a 10 kilométeren elért negyedik helyével kvótát szerzett a tokiói játékokra. Olasz Anna 10 kilométeren a 16., 5 kilométeren pedig a 17. lett. Ezen kívül mindketten ott voltak a csapatversenyben is.

"Jól ment az úszás, szerencsére sem Anna, sem én nem éreztük fáradtnak magunkat a nagy utazást követően. Viszonylag lassú első öt kilométer után elkezdtünk egyre gyorsabban úszni, aztán következett az utolsó kör és a hosszú hajrá, amelynek során sikerült viszonylag simán eljönnöm a többiektől, és nagyjából húsz méterrel nyerni" - idézte a Magyar Úszó Szövetség közleménye Rasovszkyt.

"Jó ez a hajnali érkezés a verseny napján, mert már le is ússzuk az egészet, mielőtt az átállási tünetek jelentkeznének" - mondta Olasz Anna, aki Rasovszkyval egyetemben vasárnap hajnal háromra ért a szállásukra, hogy aztán némi alvás után fél kettőkor már a pontonon állva várják a rajtot. Rasovszky mostani sikerével megerősítette vezető helyét a vk-sorozatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×