eur:
393.89
usd:
368.2
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hullámzó első félidő után nyert az FTC női kézilabdacsapata a BL-ben

Az FTC-Rail Cargo Hungaria három góllal nyert a német Bietigheim vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap Ludwigsburgban.

Az FTC keretéből a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, valamint Szikora Melinda és a holland Danick Snelder hiányzott, ráadásul Hornyák Dóra, illetve Klivinyi Kinga sem volt százszázalékos állapotban. Sneldernek valószínűleg porckorongsérve van, és hosszabb kihagyás vár rá.

A hazaiaknál ott volt a pályán a holland Laura van der Heijden, aki az előző idényben a Ferencváros házi gólkirálya volt. Ő szerezte a németek első találatát, ennek ellenére edzője, Martin Albertsen már a hatodik percben időt kért, mert a spanyol Nerea Pena vezérletével kiválóan kezdtek a vendégek (2-5).

A remek rajt után alaposan visszaesett az FTC. A labdaeladásokat és a pontatlan lövéseket kihasználva van der Heijden irányításával és Dinah Eckerle védéseivel a Bietigheim fordított (8-5), a magyar együttes kilenc perc után tudott ismét betalálni. Elek Gábor vezetőedző beküldte a kapuba Szemerey Zsófiát, aki nagyszerű cserének bizonyult, csapattársainak lövései azonban továbbra sem voltak hatékonyak.

A hullámzó első félidő végén az FTC egygólos hátrányban volt (14-13), majd a szünet után - 5-4-et követően - ismét vezetett (15-14). A junior világbajnok Háfra Noémi, valamint Schatzl Nadine vezérletével növelte a különbséget a vendégcsapat, Klivinyi Kinga pedig emberhátrányból is betalált (20-16).

Egy ideig minden hazai gólra kettővel válaszolt a vendégcsapat, és bár a hajrában egy 3-0-s sorozattal felzárkózott a Bietigheim, a Ferencváros sikerét ekkor már nem fenyegette veszély.

A német együttes legeredményesebb játékosa Laura van der Heijden volt öt góllal.

Az FTC legközelebb november 4-én lép pályára a BL csoportkörében, amikor a Bietigheimet fogadja Érden.

A D csoport másik meccsén a román CSM Bucuresti 29-27-re nyert a norvég Vipers Kristiansand otthonában. A bukarestiek kispadján ezen a mérkőzésen mutatkozott be a Pick Szeged férficsapatának korábbi vezetőedzője, a szerb Dragan Djukic.

Női BL, 3. forduló, D csoport

SG BBM Bietigheim (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-28 (14-13)

a Ferencváros gólszerzői: Háfra, Pena 7-7, Schatzl 5, Kovacsics 4, Klivinyi 3, Mészáros, Faluvégi 1-1

korábban:

C csoport: Thüringer HC (német)-Győri Audi ETO KC 22-38 (11-15)

Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Podravka Koprivnica (horvát) 3 (82-86), 3. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3 (77-86), 4. Thüringer HC 0

A D csoport állása:

1. CSM Bucuresti (román) 4 pont (93-88), 2. Ferencváros 4 (86-87), 3. SG BBM Bietigheim 3, 4. Vipers Kristiansand (norvég) 1

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×