eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A női kézilabda-válogatott kikapott Montenegrótól

A magyar női kézilabda-válogatott négy góllal kikapott Montenegró csapatától a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Montenegró önállóvá válása óta ez volt a két csapat hetedik mérkőzése egymás ellen, a mérleg magyar szempontból négy győzelem és immár három vereség.

A két együttes péntek délután is megmérkőzött egymással Győrben, azt a találkozót a házigazdák 29-25-re megnyerték. Kim Rasmussen szövetségi kapitány több helyen is változtatott a keretben, Schatzl Nadine, Orbán Adrienn, Kiss Éva, Lukács Viktória és Tóth Gabriella szombaton nem kapott szerepet. A vendégeknél pályára lépett a Kisvárda jobbátlövője, Andrea Klikovac, valamint a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic.

Nem kezdtek rosszul a magyarok (3-2), de azután több mint tíz percig nem találtak a hálóba, így Montenegró együttese átvette a vezetést, és a 23. percben már három gól volt a különbség (6-9). A hazai csapaton támadásban és védekezésben is látszott az összeszokottság hiánya.

A szünet után sem változott jelentősen a játék képe, a vendégek a 35. percben már néggyel vezettek (11-15), a folytatásban is magabiztosan őrizték előnyüket, és visszavágtak az egy nappal korábbi vereségért. A hatvan perc során mindkét együttes három büntetőt hibázott.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Buducnost Podgorica balátlövője, Djurdjina Jaukovic volt hét góllal.

A franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak ez volt az utolsó hazai edzőmeccse a november végén kezdődő kontinenstorna előtt.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: "Péntekhez képest egy más arcát mutató ellenféllel találkoztunk, mi pedig megváltoztatott összeállításban léptünk pályára, hiszen mindenkinek szerettem volna lehetőséget adni, hogy megmutassa tudását, így természetesen számos választ is kaptam az Európa-bajnoksággal kapcsolatban. Montenegró rendkívül rutinos volt, folyton megakasztotta a játékunkat, ami az ő oldalukról erény, mi viszont sajnos nem tudtunk tempót fogni, és ez egy idő után az önbizalmunkat is elvette, de összességében ez is olyan tapasztalat, amiből tanulhatunk, hiszen az Eb-n is fel kell készülnünk, hogy esetleg ilyen riválissal találjuk magunkat szembe. Ami az egész hetet illeti, minden kerettag remekül dolgozott, nagyon hasznos volt az együtt töltött idő. Sajnos híján vagyunk a nemzetközi szinten válogatott szempontból tapasztalt játékosoknak, sokatmondó, hogy az egyik kulcsemberünk, Hornyák Dóra ma 25. alkalommal volt a csapat tagja. Ez persze adottság, nem tudunk mit kezdeni ezzel, így kell tovább dolgoznunk, legközelebb novemberben, immár a közvetlen Eb-felkészülés alkalmával."

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×