eur:
390.6
usd:
368.67
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Moszkva, 2018. július 14.Luka Modric horvát labdarúgó sajtóértekezleten vesz részt Moszkvában 2018. július 14-én. Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét július 15-én Franciaország és Horvátország játssza a moszkvai Luzsnyiki Stadionban. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Adócsalásért börtönbüntetésre ítélték Modricot

Az Aranylabda egyik fő esélyese, a horvát labdarúgó-válogatott és a Real Madrid sztárját 8 hónapot kapott, de nem kell letöltenie, kiválthatja pénzbírsággal - írja az El Mundo alapján a goal.com.

A Real Madrid világbajnoki ezüstérmes sztárja elfogadta a bíróság ítéletét, amely szerint a börtön fejében 1,4 millió eurót kell befizetnie az adóhatóságnak. Ebből a horvát játékos 1 milliót már az eljárás kezdetén kifizetett, most pedig az elcsalt összeg 40%-át, vagyis 348 ezer eurót kell még fizetnie.

A 2018-as világbajnokság legjobbjának megválasztott Modricnak a vádak szerint 2013-ban és 2014-ben 870 ezer eurót kellett volna leadóznia a marketingbevételeiből, de ő ezt az összeget egy egy luxemburgi cég bevonásával próbálta elcsalni.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×