eur:
393.98
usd:
369.55
bux:
65802.84
2024. április 23. kedd Béla
A fehérvári Danko Lazovic (b3) örül, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában játszott Vidi FC - AEK Athén mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. augusztus 22-én. Vidi FC - AEK Athén 1-2.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megszólalt Lazovics: "új kaland vár rám"

Visszavonul Danko Lazovics, a Vidi szerb futballistája.

Danko Lazovics úgy döntött, hogy visszavonul a labdarúgástól. A MOL Vidi tiszteletben tartotta a támadó döntését, és a hátralévő adminisztratív lépések lezárultával a szerb válogatott labdarúgó távozott a magyar bajnoktól.

A csatár 2016 júniusában érkezett a Vidihez, az elmúlt több mint 2 évben összesen 80 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 29 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott. Fontos tagja volt a nyáron a BL-selejtezőkből végül az Európa Liga csoportkörébe jutó együttesnek, ám a BATE Boriszov elleni nyitányon már nem játszott.

"Köszönettel tartozom a Vidinek, amely lehetőséget adott nekem a folytatásra, de úgy érzem, ez a megfelelő pillanat arra, hogy befejezzem a pályafutásomat.

Semmi nem tudja majd pótolni teljes egészében a játékot, amelyet annyira szeretek, de úgy érzem, új kaland vár most rám. Szeretném megköszönni az összes csapattársamnak az együtt töltött időt és a remek edzőimnek is, akiktől megtiszteltetés volt tanulni. Mindenképpen meg szeretném köszönni a szurkolóknak is, akik támogattak engem az elmúlt két évben. Nem utolsósorban, nagy köszönet jár az összes Vidi-munkatársnak is, akik a csapat mellett dolgoznak!” - köszönt el a klubtól a Vidi honlapján Danko Lazovics.

Kovács Zoltán sportigazgató azt mondta: váratlan volt a döntés, sem a csapat, sem ő nem készült fel rá.

"Vasárnap délután beszéltünk telefonon, majd hétfőn reggel személyesen is találkoztunk. Ami magyarázatot adott erre a lépésre, vagyis hogy jól meggondolva a dolgokat, a családjával egyeztetve arra jutott, hogy felhagy a játékkal, elfogadtam. Korrektül megbeszéltük a helyzetet, ahogy korábban is mindig. Döntése hátteréről azonban őt kell kérdezni, biztos vagyok benne, hogyha Danko szeretne ezzel kapcsolatban bővebben megszólalni, akkor ezt megteszi majd a közeljövőben. Azt viszont elképesztő volt olvasni, micsoda találgatások jelentek meg itt-ott, ezeknél sokkal egyszerűbb dologról van szó. Nagyon sajnálom, hogy akkor, amikor az év játékosának választották, vagy a bajnokcsapatunk házi gólkirálya volt, akkor nem foglalkoztak vele ennyit, mint most... A csapat egyik meghatározó játékosa távozik, óriási szerepe volt a bajnoki címben és az Európa Liga-csoportkörbe jutásban.

Fantasztikus sikereket értünk el együtt, hiányozni fog a pályáról, ezzel azonban egy új helyzet is adódik néhány játékosunk előtt. Előtérbe kerülhetnek, sőt vezérré léphetnek elő.

Sokat adott az elmúlt több mint két évben a Vidinek Danko, de sokat is kapott a klubtól. Köszönöm, amit a Vidiért tett, sikerekben gazdag civil életet kívánok neki!" - mondta a sportigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×