eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Győzelemmel kezdett a Szeged

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged 24-23-ra győzött a horvát PPD Zagreb vendégeként Eszéken a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az előző idényhez képest némileg meggyengült zágrábi csapatban kézilabdázik a Szeged két korábbi játékosa, a jobbátlövő Ivan Srsen, és a szlovén kapus, Urh Kastelic, a vezetőedzői posztra pedig visszatért az olimpiai és világbajnok Lino Cervar. A szegediek keretéből a nyáron igazolt szlovén Nik Henigman maradt ki.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, és mivel a vendégek nem találták a ritmust támadásban, a házigazdák két góllal elléptek (6-4), majd a 21. percben 8-6-nál Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. A játék képe a hajrában sem változott, a PPD Zagreb - Zlatko Horvat vezérletével - masszívan kézilabdázott, és a meccs során először hárommal vezetett (12-9) a szünetben.

A második félidő elején Bodó Richárd és Bánhidi Bence góljaival felzárkózott a magyar csapat, majd a csapatkapitány Jonas Källman egyenlített. A 36. percben Balogh Zsolt találatával vezetett először a Szeged, amelynek kapusa, Marin Sego is gólt szerzett (15-13).

A vendégek 5-0-s sorozata után a zágrábiak beállója, Tin Kontrec piros lapot kapott, mert szándékosan megütötte Bodó Richárd arcát. Ezt követően újabb fordulatok következtek: pontosabb játékának köszönhetően megint a PPD Zagreb vezetett (17-16), aztán a magyar bajnok állt jobban kettővel (22-20), de az utolsó másfél perc döntetlen állásról kezdődött (23-23).

A meccs utolsó gólját Bodó Richárd szerezte, majd Marin Sego védésével vált biztossá, hogy a váratlanul izgalmas hajrában a Szeged egy találattal megnyeri a találkozót (24-23).

A mezőny legeredményesebb játékosa Zlatko Horvat volt nyolc találattal.

A Szeged jövő vasárnap 19 órától az előző idény ezüstérmesét, a Faluvégi Rudolffal felálló francia HBC Nantes együttesét fogadja a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig szombaton a Barcelona otthonában folytatja szereplését.

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

PPD Zagreb (horvát) - MOL-Pick Szeged 23-24 (12-9)

a Szeged gólszerzői: Källman 6, Bodó, Bánhidi 5-5, Maqueda 3, Sigurmannsson, Balogh Zs. 2-2, Sego 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×