eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla
A DVTK csapatának otthont adó új Diósgyőri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján. A létesítmény 15 ezer néző befogadására alkalmas.
Nyitókép: Vajda János

Vereséggel avatta fel új stadionját a Diósgyőr

A Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől a szombati stadionavatón a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában. Újra kieső helyen áll a Vasas, Kispesten javított a DVSC.

A Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzéssel avatták fel szombaton a hazai csapat közel 15 ezer férőhelyes új stadionját.

"Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom" - mondta a találkozó előtt tartott ünnepélyes megnyitón Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos azt emelte ki beszédében, hogy az új stadionnal régi adósságot törlesztettek, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában 21. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát.

Miskolc önkormányzatának közleménye szerint 80 év után kapott új stadiont a város. A régi elbontása után egy teljesen új, UEFA IV. kategóriájú, 14 646 "vandálbiztos" székkel felszerelt, fedett nézőterű aréna épült fel, amelynek épülete messziről "Ezüst Kehely" formáját idézi. A hosszan kinyúló tető és a lépcsős lelátó kívülről könnyűfém burkolatot kapott, amely egyedivé teszi a stadion megjelenését. A létesítmény multifunkcionális, labdarúgó-mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A találkozót a hajrában szerzett góllal a vendégek nyerték. A DVTK - amelynél másfél hete Bódog Tamás helyett a spanyol Fernando Fernandezt nevezték ki vezetőedzőnek - már nyolc mérkőzés óta nyeretlen. A fordulót sereghajtóként kezdő, de győzelmével a kilencedik helyre előre lépő vendégcsapat öt nyeretlenül megvívott találkozó után győzött.

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 12 753 néző, v.: Erdős Diósgyőri VTK: Antal - Nagy T., Karan, Forgács, Tamás - Vela (Makrai, 70.), Busai, Kocsis (Óvári, 79.), Ugrai - Joannidisz, Bacsa (Hasani, 74.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Pillár, Szeles, Katanec, Vadnai - Farkas, Iszlai, Cseri (Szalai, 85.), Tóth B. (Drazic, 45+1.) - Koszta (Novák, 93.), Bognár

gólszerző: Drazic (89.)

sárga lap: Farkas (11.), Vadnai (18.), Koszta (71.)

A Debrecen legyőzte a címvédő Budapest Honvédot. A hajdúságiak három nyeretlen meccs után győztek ismét, míg a kispestiek három veretlen találkozót követően kaptak ki újra.

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 1-3 (1-2)

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Kassai Budapest Honvéd: Gróf - Bobál D., Kamber, Baráth - Kukoc, Banó-Szabó (Májer, 68.), Gazdag, Heffler (Lukács, 68.), Holender (Danilo, 43.) - Lanzafame, Eppel

Debreceni VSC: Nagy S. - Bényei (Filip, 64.), Kinyik, Mészáros N., Szatmári Cs. - Kuti (Kusnyír, 84.) - Jovanovic, Tőzsér, Sós (Takács T., 52.) - Tabakovic, Varga K.

gólszerzők: Eppel (45.), illetve Tabakovic (13., 58.), Sós (15.)

kiállítva: Baráth (90.)

sárga lap: Heffler (51.), Baráth (56., 90.), illetve Varga K. (18.), Tabakovic (26.), Bényei (55.), Takács T. (67.)

A Paksi FC 1-0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban a Vasas FC vendégeként. Sikerével a tolnai együttes továbbra is versenyben van az Európa Liga-selejtezőt jelentő harmadik helyezésért, a Vasas viszont ismét kieső helyre került a tabellán.

A fővárosiak négy forduló óta nyeretlenek pályaválasztóként, a tolnaiaknak pedig ez volt sorozatban a negyedik veretlen meccsük idegenben.

Vasas FC-Paksi FC 0-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, v.: Vad II.

Vasas FC: Nagy G. - James, Vaskó, Benes - Vogyicska (Murka, 86.), Vida, Egerszegi (Gaál, 77.), Ristevski, Hangya - Barczi, Remili (Pavlov, 66.)

Paksi FC: Rácz - Kulcsár D., Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Simon Á. (Hajdú Á., a szünetben), Kecskés, Bertus - Haraszti (Szakály D., 90.), Hahn (Simon A., 77.), Bartha

gólszerző: Hahn (75.)

sárga lap: James (10.), Pavlov (94.), Hangya (94.), illetve Simon Á. (33.), Lenzsér (82.), Haraszti (83.)

A kiesés elkerüléséért küzdő Haladás 3-2-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát. A szombathelyi együttes továbbra is veretlen új stadionjában, a felcsúti együttesnek viszont megszakadt a jó sorozata, a 23. kör óta most először kapott ki.

Swietelsky Haladás-Puskás Akadémia FC 3-2 (1-1)

Szombathely, 4133 néző, v.: Andó-Szabó Swietelsky

Haladás: Király - Schimmer, Kolcák, Wils, Bosnjak - Grumic, Mészáros (Németh Mi., 64.), Kovács L. (Németh Má., 87.), Rácz B. (Kiss T., 90.), Halmosi - Williams

Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Spandler (Klinar, 44.), Trajkovski - Molnár G. (Radó, 58.), Balogh B., Zsidai (Márkvárt, 73.), Szakály P. - Perosevic, Henty

gólszerzők: Mészáros (13.), Wils (68.), Williams (71.), illetve Henty (6., 82., előbbit 11-esből)

sárga lap: Németh Mi. (75.), Kovács L. (83.), Bosnjak (92.), illetve Hegedűs J. (12.), Spandler (37.), Poór (67.), Márkvárt (84.), Perosevic (93.)

A Balmazújváros 1-1-es döntetlent játszott otthon az Újpesttel. A két csapat szerdán a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján is találkozik egymással, a mostani eredmény ismétlése a lila-fehérek továbbjutását eredményezné, mivel az első meccset 2-1-re nyerték.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Újpest FC 1-1 (1-0)

Balmazújváros, 1500 néző, v.: Solymosi

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda, Sigér, Maisuradze (Batarelo, 76.), Haris - Andric (Arabuli, 64.), Kónya (Erdei, a szünetben)

Újpest FC: Pajovic - Balázs B., Kálnoki-Kis, Litauszki, Burekovic (Mohl, a szünetben) - Onovo, Nwobodo - Pauljevic, Nagy D. (Tischler, 85.), Zsótér (Sankovic, a szünetben) - Novothny

gólszerzők: Andric (2.), illetve Litauszki (67.)

sárga lap: Onovo (14.), Litauszki (87.)

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×