eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vay Ádám kapus (k) és Stipsicz Bence (j), valamint a szlovén Ales Music a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én. A szlovén válogatott 4-1-re győzött.
Nyitókép: Kovács Tamás

Csúnya gólok kellenek a hokiválogatottól

A helyzetkihasználáson kell javítani a magyar jégkorong-válogatottnak a budapesti, divízió I/A-s világbajnokságon - mondta a szövetségi kapitány és a játékosok a szlovénok elleni vereség után. Csütörtök este a lengyelekkel játszik a csapat.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint voltak lehetőségei a magyar jégkorong-válogatottnak, ám nem élt velük a szerda esti mérkőzésén, amelyen 4-1-re kikapott Szlovéniától a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában.

„Kicsit lassan kezdtünk, de ez a szlovén a csapat érdeme, az ellenfél remekül játszott az elejétől. A második és harmadik harmadban feljavultunk mi is, nálunk volt a momentum, adódtak lehetőségeink, ám nem sikerült kihasználni ezeket. Kiadtunk magunkból mindent a meccsen, és csütörtökön is erre van szükség a lengyelek ellen. Szoros a világbajnokság, minden meccs nagy csata” - mondta a finn szakvezető.

Tolvanen beszélt arról is, hogy a gólszerzéshez nem csupán egy játékosra, hanem az egész csapatra van szükség.

„Persze jó, ha van egy olyan remek formában lévő befejező támadó, mint a gólt szerző Sebők Balázs, de a többiekre is szükség van. Kis dolgokban kell változtatnunk, a jövőben egyszerűbben kell játszani bizonyos helyzetekben, hogy gólt szerezzünk. Több helyzetet kell kialakítani, nagy forgalmat kialakítani a kapu előtt, menni a kipattanókra, és akár csúnya gólokat lőni” - fejtette ki, hozzátéve, hogy a rossz jégminőség miatt nem is lehet nagyon látványos akciókat vezetni.

Honfitársa, Kari Savolainen leszögezte, már a találkozó előtt érezte játékosain, hogy ezúttal sikert érhetnek el.

„Az előző mérkőzéseken nem volt szerencsénk, ma viszont mellettünk állt ez a fontos faktor" - fogalmazott a szlovénok finn szakvezetője, akinek együttese két vereség után szerezte meg első pontjait a Papp László Budapest Sportarénában.

Stipsicz Bence védő szerint a szlovén együttes kíméletlenül kihasználta a hibákat.

„Megint nem úgy kezdtünk, ahogy akartunk, nagyon ránk jöttek a szlovénok. Ahogy ment előre meccs, úgy javultunk fel, egyre több lehetőségünk akadt. Aztán döntő pillanatban kaptunk egy gólt, és ez megtörte a lendületünket, addig volt három-négy helyzetünk, amelyek csak kevéssel mentek mellé. A jó dolgokat tovább kell vinni a folytatásra, és küzdeni tovább.

A lengyel kemény, munkás csapat, talán nem annyira képzett, mint a szlovén. Hajtós meccsre számítok”

- mondta az InfoRádiónak.

A magyar együttes gólszerzője, Sebők Balázs szerint a kiegyenlített erőviszonyú vb-n továbbra is nüanszokon múlnak a mérkőzések, és a háromgólos vereség ellenére a szlovénok elleni is ebbe a kategóriába sorolható.

Pozsgai Tamás szerint a találkozó első harmadában a védekezés túl sok energiáját emésztette fel a magyar csapatnak, amely azt követően végig egyenrangú partnere volt az ellenfélnek.

"Nincs időnk sokat foglalkozni a vereséggel, tíz perc alatt fel kell dolgozzuk, mert csütörtökön a lengyelek következnek" - mondta a védő.

Ezzel kapcsolatban Galló Vilmos egyértelműen fogalmazott:

"a lengyeleket meg kell verni és kész".

Vay Ádám szerint "van annyi tűz" a magyar csapatban, hogy nemcsak a lengyeleket, hanem a záró játéknapon a briteket is képes "megfogni". A kapus kiemelte: a vb-n először találkoztak a magyarhoz hasonló stílusban játszó ellenféllel, és időbe telt, amíg megtalálták az utat a szlovén kapuhoz, de 1-2-nél a helyzeteket nem sikerült gólra váltaniuk, s ez megbosszulta magát.

„Nagyon sok dolgom volt a mérkőzésen. Igazából fogalmam sincs, mi történt, nem emlékszem a meccsre, annyira koncentráltam végig” - mondta a kapus, aki 43 lövést védett.

Vereségével távol került a feljutástól a magyar válogatott, amely csütörtökön a lengyelekkel játszik szinte ki-ki mérkőzést a kiesés elkerüléséért, majd a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda a világbajnokságot.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×