eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Madrid, 2018. április 11.Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután továbbjutást érő büntetőjével összesítésben 4-3-ra győztek a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. április 11-én. (MTI/EPA/Rodrigo Jimenez)
Nyitókép: RODRIGO JIMENEZ

BL-elődöntő: itt a nagy Lewandowski–Ronaldo-párharc

Bayern vagy a Real, Ronaldo vagy Lewandowski, Zidane vagy Heynckes - nagy párharcok a ma esti, müncheni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő előtt.

Nem meglepő, hogy Cristiano Ronaldo került ismét a fókuszba – legalábbis a spanyol oldalon – a labdarúgó Bajnokok Ligája ma esti, második elődöntője előtt. A statisztikusok azt húzzák alá, hogy

a portugál, aki a BL-történet leggólerősebb játékosa, a nagy mérkőzések szupersztárja.

Eddigi 120, a sorozatban lőtt góljából negyvenkettőt a negyed- vagy az elődöntőben, esetleg a fináléban szerzett. Hozzáteszik azt is (Madridban…), hogy a végjátékok fentebb kijelölt szakaszában Lionel Messi, például, csak tizenhatot ért el.

A Real Madrid az előző körben a Juventust ejtette ki, éppen Cristiano Ronaldo az utolsó pillanatokban lőtt tizenegyesgóljának köszönhetően, de még ennél is érdekesebb, hogy CR7 az olasz klub elleni összes mérkőzésén szerzett gólt. Majdnem ugyanilyen jó a mérlege a Bayern München ellen, tekintve, hogy hat eddigi meccséből csak az elsőn nem talált a kapuba.

A bajoroknak Lewy, azaz Robert Lewandowski a válasza Ronaldóra. A lengyel csatár, még a Borussia Dortmund tagjaként, öt éve, ugyancsak az elődöntőben, szinte egyedül verte ki a királyi klubot. Az az esztendő, a 2013-as, Jupp Heynckesnek és a Bayernnek is felejthetetlen: a csapat triplázott, az edző pedig pályafutása során másodszor is elnyerte a Bajnokok Ligáját. (Az elsőt, 1998-ban Amszterdamban, éppen a Real Madrid élén nyerte meg, Zinedine Zidane akkor az ellenfélnél, a Juventusban játszott.)

Heynckes azt mondta a két csatár kapcsán: „Tisztelem Cristiano Ronaldót. Fantasztikus a karrierje. De ahhoz, hogy megnyerjed a Bajnokok Ligáját, csapatként is nagyszerűnek kell lenni. Mi elemeztük a Madrid játékát, s felkészültünk ellene. Ráadásul Robert Lewandowski személyében nekünk is van egy csatárunk, aki 39 gólt szerzett már a mostani idényben. Szóval,

nemcsak azt lehetne megkérdezni, hogy hogyan lehet megállítani Cristiano Ronaldót, hanem azt is, hogy hogyan lehet feltartóztatni Lewandowskit.”

A lengyel csatár azt mondta, nyilvánvaló, hogy a Real Madrid a párharc esélyese – de ezt felfoghatjuk úgy is, hogy a saját esetleges bravúrjuk értékét akarja még tovább növelni. Mindenesetre tény, hogy a Real Madrid mostani generációja a legutóbbi négy évből háromszor megnyerte a kupát, a Bayern 2013-ban győzött, de azóta nem jutott a döntőbe.

A két klub huszonötödik alkalommal játszik egymással az első számú klubsorozatban, otthon mindkettő kilencszer nyert, s egy döntetlen mellett kétszer kikapott A Real Madrid éppen a legutóbbi két mérkőzésén tudott nyerni Münchenben.

Heynckes korábban dirigálta a Real Madridot, amelyben Arjen Robben és James Rodriguez is futballozott. A másik oldalon Toni Kroos 2013-ban még Jupp Heynckes Bayernjével nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

James Rodriguez lehet a mérkőzés egyik kulcsfigurája.

A német edző azt mondta róla, hogy csalódott és kedvetlen volt, amikor Madridból megérkezett, Zinedine Zidane ellenben arról beszélt, hogy ő nem akarta elengedni Jamest. (Ez nyilván így is volt, csak kevesebb szerepet szánt neki, mint amennyit a kolumbiai futballista szeretett volna.) Mindkét edző kétszer nyerte meg trénerként a Bajnokok Ligáját, nagy tisztelettel beszéltek egymásról.

Az este háromnegyed kilenckor kezdődő mérkőzést az M4 és a Sport2 is közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×