eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lemarad a vb-ről a magyar U17-es válogatott

Lemarad a vb-ről a magyar U17-es válogatott

A magyar válogatott 1-0-ra kikapott a francia csapattól a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság ötödik helyéért kiírt mérkőzésén, így lemaradt a világbajnokságról.

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, hiszen szűk fél órával a kezdés előtt szinte egyszerre érkezett meg a magyar szurkolók - leginkább hozzátartozók - egy nagyobb csoportja, valamint vélhetően egy helyi általános iskola is úgy gondolta, hogy kellemes program lehet a legfiatalabbak számára az U17-es Európa-bajnokság helyosztója.

A magyar kispadon mindössze négy játékos ült, mivel Majnovics, Csonka és a csapatkapitány Szoboszlai is eltiltott volt, akárcsak a szövetségi edző Szélesi Zoltán, akit Belvon Attila helyettesített.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, a magyarok már a saját térfelükön próbálták megzavarni ellenfelüket. Harcosan futballozott ugyan a magyar válogatott, de hátul több nagy hibát is elkövetett, ezek közül az első kettőt még "túlélte", azonban a 26. percben Gouiri révén már betaláltak a franciák (1-0), ez volt a támadó 9. gólja a tornán, amivel rekorder lett a korosztályos torna történetében. Öt perccel a 40 perces félidő vége előtt egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Torvund a kapu torkában hibázott. A szünet előtti utolsó pillanatban még Ásványinak kellett bravúrt bemutatnia.

Lemarad a vb-ről a magyar U17-es válogatott

A fordulást követően a franciák játékában volt több fantázia, igaz, a magyarok becsülettel hajtottak az egyenlítésért. A Kékek kis híján növelték előnyüket, de előbb a játékvezető vett el tőlük egy gólt - Ásványival szemben szabálytalankodtak a szögletnél -, majd a felső léc mentette meg a magyarokat.

A magyarok játékából eltűnt az ötlet, felívelésekkel próbálkoztak, a fizikailag jóval erősebb francia védők pedig könnyedén elnyomták a támadókat.

Az utolsó perceket nagyon megnyomta a magyar válogatott, de nem tudott komoly helyzetig eljutni, így az eredmény nem változott.

Az Eb-ről az első öt helyezett vehet részt az októberi világbajnokságon Indiában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×