eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Conténak már a duplázáson jár az esze

Nem sokkal az angol bajnoki cím elhódítása után már a kupagyőzelemről beszélt Antonio Conte, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.

"A játékosaim megmutatták, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek ebben a szezonban. Nagyszerű idényt futunk, és a hónap végén az FA Kupát is megszerezhetjük, ha legyűrjük az Arsenalt a döntőben" - jelentette ki a londoniak olasz mestere, miután együttese a 37. fordulóban idegenben 1-0-ra legyőzte a West Bromwich Albiont, így behozhatatlan előnyre tett szert.

A 47 éves tréner elmondta, nem volt könnyű dolga, amikor tavaly Angliába érkezett, mivel a Chelsea címvédőként csak tizedik lett az előző szezonban.

"Új szokásokkal, más nyelvvel kellett boldogulnom, és egy letört csapatot kellett felráznom. Lélekben minden meccsen én is a pályán voltam, ott küzdöttem a srácokkal, de hát én már csak ilyen szenvedélyes vagyok" - jelentette ki Conte.

Tony Pulis, a legyőzött West Bromwich edzője elismerően beszélt kollégája munkájáról:

"Megérdemelték a bajnoki címet. Gyengén kezdték az idényt, de Conte nem félt változtatni, és egy jól szervezett, olaszos csapatot csinált" - utalt arra, hogy az olasz tréner az egyetlen a Premier League-ben, aki az összes bajnoki meccsen kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

A Chelsea három szezonon belül másodszor, története során pedig hatodszor lett angol bajnok,

Az FA Kupa döntőjére a Chelsea és az Arsenal között május 27-én kerül sor a Wembley Stadionban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×