eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Már Los Angelest is visszaléptetnék a 2024-es olimpiától

Már Los Angelest is visszaléptetnék a 2024-es olimpiától

Hétfőn Los Angelesben is elindult a NOlympics LA névre keresztelt mozgalom, melynek célja, hogy az amerikai város vonja vissza pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére - írja a The Nation című lap.

A kampányt lehet, hogy már későn kezdték, hiszen szeptember közepén dönt a NOB kongresszusa, viszont az árulkodó, hogy Boston, Hamburg, Róma és Budapest után egy újabb városban "lázadtak fel" a lakosok az olimpiarendezés ellen - írja a Portfolio.hu.

A magyar főváros februári visszalépése után már csak Los Angeles és Párizs maradt versenyben a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért, most azonban úgy tűnik, hogy az amerikai városban sem mindenki ért egyet a pályázattal. Jonny Coleman, a NOlympics LA mozgalom szervezője a The Nation kérdésére elmondta: ellenzik a város olimpiarendezési céljait, ugyanis szerintük a pályázati folyamat alapvetően antidemokratikus, és nem veszi figyelembe a rendező város polgárainak érdekeit, helyette a gazdagoknak kedvez, akik az olimpián még jobban meggazdagodnak.

A mozgalom a következő hónapok kampányában éppen arra akar koncentrálni, hogy az átlagos Los Angeles-iek számára a negatív következményeket hangsúlyozzák. A mozgalom elindítói szerint az amerikai nagyvárosnak sokkal fontosabb társadalmi problémái vannak, melyeket meg kellene oldani, például Los Angelesben az egyik legmagasabb a hajléktalanság az egész országban.

Az olimpiaellenes mozgalom indulásának ideje nem véletlen,

a NOB szakértői bizottsága ugyanis éppen szerdán érkezett meg Los Angelesbe

hivatalos látogatásra. Ezt követően Párizsba utazik a bizottság, hogy ott is felmérje, mennyire vannak felkészülve az olimpia megrendezésére.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×