eur:
385.38
usd:
355
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Görbicz: egyfolytában sírok

Görbicz: egyfolytában sírok

A csapategységet és a mentális erőt emelték ki a Győr női kézilabda-csapatának tagjai a hosszabbítás után megnyert Bajnokok Ligája-döntő után.

„Őrület” – mondta Nora Mörk, a Győr sztárja egy aranyszínű napszemüvegben és aranyéremmel a nyakában, jelezve, hogy még mindig a végletekig kiélezett és izgalmas Vardar elleni BL-döntő hatása alatt áll. Csapata hosszabbítás után 31-30-ra verte a macedón riválist, így története során harmadszor diadalmaskodott a legrangosabb kupasorozatban.

A norvég átlövő nem hallgatta el, hogy majdnem rajta ment el a meccs, hiszen a rendes játékidő végén a rá kijátszott figurát a falba vezette lövés helyett, de a ráadásban ezt félre tudta tenni, és fontos góllal segítette a csapatot.

„A csapatszellem volt a legfontosabb. A hosszabbításban is nyugodtak maradtunk, hittünk a sikerben. Végig egységesen játszottunk, és bár nem voltunk sokan, de mi bizonyultunk a jobbnak. Most nagy ünneplés következik, egész éjjel tartani fog” – emelte ki mosolyogva a tavaly nyáron érkezett világklasszis.

Görbicz Anita is azt nevezte a siker kulcsának, hogy nagyon egységes volt a csapat, okosan játszott, valamint tanult a korábbi hibákból, így a tavaly a CSM Bucuresti ellen hétméteresekkel elveszített fináléból is.

„A hosszabbítás előtt pozitívak voltunk,

nem lehetett hagyni, hogy eszünkbe jusson a tavalyi végjáték.

A lehetetlennél is azt kell mondani, hogy meg tudjuk csinálni. Én üvöltöttem mindenkivel, és biztattam a többieket” – mondta a csapatkapitány.

A fináléban hét gólt szerző játékos harmadik BL-aranyérmét szerezte, de az elsőt anyaként.

„Egyfolytában sírok, mióta vége a meccsnek,

máshogy élem meg az idei diadalt. Remélem, hogy a kisfiam is eljut ide focistaként. Számomra mindegyik BL-győzelem nagy öröm, de ebben a mostaniban két kemény évem volt” – fejtette ki.

A 33 éves kézilabdázó gyermeke születése után meg is sérült, hosszabb időre kidőlt, de ezen a hétvégén, a legfontosabb szakaszában az idénynek ismét ellenállhatatlanul játszott. Hétmétereseit rendre belőtte, és új posztján, szélsőként – ahova Nycke Groot érkezés miatt szorult – is helytállt, négy gólt is szerzett ezen a poszton, csak egy cunderezése nem talált a kapuba.

„Örülök, hogy erre a két napra kerültem ilyen jó formában, és

megmutattam, hogy nem kell leírni még ilyen idősen sem.

Bárhova rakna, megpróbálok jól teljesíteni” – hangsúlyozta.

A négyes döntő legértékesebb játékosának (MVP) választott holland irányító, Nycke Groot azt emelte ki, hogy nagyon jól felkészültek, és végig meg tudták valósítani az elképzeléseiket.

„Az utolsó három másodpercben hittem el, hogy megnyerjük a döntőt” – emelte ki a hat gólt szerző játékos.

Az ismét fontos védéseket bemutató Kari Aalvik Grimsbö elárulta,

már lélekben készült a hétméteres-párbajra.

„Az első tizenöt percben könnyedén szerezte góljait az ellenfél, de megváltoztattuk a védekezésünket. Nyugodtak maradtunk a hosszabbításban is, végig koncentrálni tudtunk, bár én lélekben már készültem a hétméteresekre” – mondta a norvég kapus, aki első BL-sikerét aratta, így ezt a budapesti estét élete végéig őrizni fogja az emlékezetében.

A két gólt szerző szélső, Bódi Bernadett azt mondta, hogy a hosszabbításra elővették az utolsó erőtartalékokat is.

„Erősek voltunk mentálisan. Bár voltak nehéz periódusaink, de ezeken túl tudtunk lépni, ez a csapat tartását, munkáját mutatja, Összetartó társaság vagyunk, emiatt is bánkódtam volna, hogy ha nem sikerül nyernünk. Az utóbbi időben sokat összejártunk, ez lendített a játékon is” – jelentette ki a 31 éves válogatott játékos, aki hozzátette azt is, számára különös fontos ez a mostani diadal, mert sérülésből tért vissza.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×