eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Veréb István bronzérmes az Eb-n

Veréb István bronzérmet nyert a szabadfogásúak 86 kilogrammos versenyében az újvidéki birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

A szombathelyi sportoló a helyosztón 2-2-es döntetlent ért el a grúz Dato Marszagisvili ellen, de mivel nagyobb értékű akciót mutatott be ellenfelénél, így ő nyert.

Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyenlő erők küzdelmét hozza a bronzcsata, egyik fél sem tudott komoly akciót kezdeményezni. Az első menet vége előtt a 29 éves magyar birkózó elkapta a Londonban olimpiai bronzérmes riválisa lábát, aki viszont az utolsó pillanatban, a szőnyeg szélén kiszabadult a fogásból, és egy kontrával kitolta Veréb Istvánt a küzdőtérről, ezzel 1-0-s előnyre tett szert.

A folytatásban Verébnek sikerült álló helyzetben átkulcsolnia Marszagisvili felsőtestét, amelyből szép dobással megfordította az állást (2-1). A 2012-ben és 2013-ban Európa-bajnok, tavaly bronzérmes grúz egy újabb kitolással ugyan egyenlített, de több akcióra nem futotta erejéből, így a bíró Veréb kezét emelte a magasba. A magyar versenyző a 2013-as vb- és 2014-es Eb-bronzérme után harmadszor állhatott dobogóra világversenyen.

"Köszönöm azoknak, akik az olimpia kudarcos éve után segítettek, a feleségemnek és Ritter Árpinak az edzéseken. Életem legnehezebb versenye volt, mindent, és még annál is többet kiadtam magamból. Bizonyítottam, hogy még oda tartozom, ahová kell, ennek az éremnek súlya van" - mondta Veréb.

Gulyás István szövetségi kapitány úgy értékelt, hogy versenyzője a bronzmérkőzésen birkózott a legjobban, tiszta volt fejben, jó volt a sérült könyöke, bírta erővel is.

A kontinensviadalon péntekig a szabadfogásúak és a nők, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak küzdenek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×