eur:
389.61
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Megtalálná korábbi életvidám önmagát a világbajnok

Megtalálná korábbi életvidám önmagát a világbajnok

A tavalyi év kisebb-nagyobb sérülései után idén újult erővel és fejlődési vággyal készül az öttusa világ- és Európa-bajnokságra Földházi Zsófia.

„Ezt az évet arra akartuk szánni, hogy újra visszakapjam azt a lendületet, ami egy kicsit az olimpiánál elcsuklott. Hosszabb töltődés után ez az év egy fokkal könnyebb helyzetből indul, mert világkupákon nem nagyon veszek részt, nincs egy folyamatos kényszerhelyzet, mint az olimpiai kvalifikáció előtt. Most csak az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra próbálunk készülni, addig helyretenni a különböző számokat, és visszaszerezni azt az életvidám Zsófit, aki voltam" - fogalmazott az InfoRádiónak az öttusázó.

A világ- és Európa-bajnok beszélt arról is:

a megújulásra mentálisan is szüksége van.

„Ez már több sebből vérzett az olimpia előtt és után. Talán most már el tudom mondani, hogy bejártam az összes lépcsőfokot, amit egy sportoló az élete folyamán elérhet. Felettébb büszke vagyok arra, hogy helyt is tudtam állni. Ugyanakkor a legfelső fokért az olimpián szó szerint felbuktam. Ez egy hatalmas tanulópénz volt, és szeretnék esetleg négy év múlva úgy odaállni, hogy ne legyen semmi gond" - fogalmazott a sportoló.

Földházi Zsófia elmondta: mivel későn kezdett el öttusázni, a technikai számokban nagyon nagy hátrányt kell ledolgoznia.

„Annak ellenére, hogy folyamatosan fejlődök, egyre stabilabb versenyzőnek számítok, elképesztő, hogy még mindig nagyon nagy hátrányokat kell ledolgoznom. Ezen szeretnék változtatni. Például a vívásnál, amihez megvan az alkatom, fejben nagyon sokat kell változtatnom és fejlődnöm. Vagy a lovaglásnál töredéke az a pálya, vagy kilométer, amit én egy lóval dolgoztam idáig. Nagyon bízom abban, hogy fokozatosan javul ez a helyzet, ami versenyről versenyre megmutatkozik majd" - mondta Földházi Zsófia.

Az öttusa Európa-bajnokságot július 17-24. között Minszkben, a világbajnokságot augusztus 21-28. között Kairóban rendezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×