eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Antonio Conte megmondta, miért nem nyert a Chelsea

Antonio Conte megmondta, miért nem nyert a Chelsea

A spanyol és az olasz bajnokság listavezetője győzött a húsvéti fordulóban, a németé és az angolé nem. A Chelsea előnye négyypontosra fogyott a Totenham Hotspurrel szemben.

A Tottenham Hotspur megtette a magáét, 4-0-s győzelemmel szerzett újabb három pontot. A Bournemouth ellen Dembélé, Szon Heung Min, Harry Kane és Janssen szerezte a gólokat. A Spursnek ez volt sorozatban a hetedik győzelme az élvonalban, ilyen szériára 1967 óta nem volt példa a klub történetében.

A Manchester City sem tévesztette el a lépést, a második félidőben három gólt lőtt a Stoke kapujába, Kompany, Agüero és Sané révén (3-0). Pep Guardiola együttese minden riválisánál több idegenbeli győzelmet kezdett. A Liverpool is idegenben győzött, Firmino gólja hozta a sikert a West Bromwich Albion pályáján.

A forduló rangadóján a Manchester United megszakította a Chelsea elleni 12 mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát, s immár 22 tétmérkőzésén veretlen. José Mourinho kockáztatott, sem Ibrahimovicot, sem Mhktarjant nem jelölte a kezdő csapatába. Nélkülük is nyert a United. Marcus Rashford lőtte az első gólt, Ander Herrera a másodikat (de azért ez inkább öngól volt.)

José Mourinho azt mondta a mérkőzés után, hogy nem érez extra örömöt a Chelsea legyőzése miatt, Antonio Conte pedig azt, hogy az ellenfél megérdemelte a győzelmet, elsősorban azért, mert eltökéltebben játszott, mint a Chelsea.

Antonio Conte megmondta, miért nem nyert a Chelsea

A BBC kiszámolt egy érdekes statisztikát: A Különleges mind a 34 klub ellen nyert a Premier League-ben, amelyik ellen játszott. 2007 óta ez volt a Chelsea első olyan mérkőzése az angol élvonalban, amelyiken nem találta el a kaput.

Spanyolországban mind a két óriás 3-2-es győzelmet aratott, de nem azonos forgatókönyv szerint. A Real Madridból a Sporting Gijon elleni mérkőzésen hiányzott Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Gareth Bale is (Bale valószínűleg a Bayern ellen, kedden sem játszhat.) A hazaiak Duje Ćop révén vezetést szerzett, ezt Isco bámulatos szóló végén, kiegyenlítette. A második félidő elején újra a Sporting került előnybe, Mikel Vesga találatával. Álvaro Morata ismét befejelte a szokásos gólját, de úgy tűnt, a Real Madrid nem tud nyerni. Aztán a 92. percben Isco, a mezőny legjobbja a tizenhatoson kívülről küldött lövésével sokat tett a bajnoki címért.

A Barcelona, az eltiltott Neymar nélkül, Lionel Messi vezérletével győzött a Camp Nouban a Real Sociedad ellen. Az argentin két gólt szerzett, a brazil csatárt helyettesítő Paco Alcacer egyet. A baszkok az első félidőben szereztek ugyan két gólt, de nem tudtak pontot hazavinni San Sebastianba.

Az Atlético Madrid nagyon simán, 3-0-val elintézte az Osasunát, de nem emiatt marad emlékezetes a meccs. Carrasco két és Filipe Luis egy gólja után, a 89. és a 90. percben az Atlético két büntetőt is lőhetett. Az elsőt maga a kétgólos belga, a másodikat Thomas hagyta ki, illetve Sirigu kétszer is védett. Antoine Griezmann pihent a Leicester elleni BL-mérkőzésre.

Olaszországban szombaton, (nagyon) kora délután kezdődött az Inter és a Milan rangadója, a Derby della Madonnina. Az Inter a mérkőzés nagyobb részében vezetett, Candreva a 35., majd Icardi (pályafutása során először a Milan ellen) a 44. percben szerzett gólt. A piros-feketék Romagnoli révén a 83. percben szépítetek, majd Zápata góljával a 97. percben egyenlítettek. Vitatható gól lett volna (túljutott-e a labda gólvonalon?), ha nincs a játékvezetőnek segítsége, Orsato azonban azonnal jelezte, a videó segítségével tudja, hogy gól a helyes ítélet. Ősszel, a Milan pályaválasztása mellett ugyancsak 2-2-re végzett a két csapat, akkor az Inter egyenlített a 90 percen túl.

A Juventus Gonzalo Higuaín két góljával 2-0-ra nyert a Pescara otthonában, Paulo Dybala, a keddi BL-meccs hőse rúgást kapott, kérdéses, felépül-e a Barcelona elleni visszavágóra. Giorgio Chiellini, a Juve védője szerint a Pescara megfenyegette, megfélemlítette Dybalát, aki bokasérülést szenvedett.

Az AS Roma nem bírt az Atalantával (1-1), Kurtic gólja után Džeko csak egyenlíteni tudott. A bosnyák válogatott a meccs után kimondta, amit mindenki tud: a Juventus lesz a bajnok. A Napoli a szünetben még 0-0-ra állt az Udinese ellen a San Paolo Stadionban, de aztán Mertens, Allan és Callejon egy-egy góljával simán nyert. A csapat csupán kétpontos hátrányban van az AS Romával szemben, a második hely kérdése még nem lefutott.

A német Bundesligában a Madridba készülő Bayern München, noha a mérkőzés jelentős részében embedrelőnyben játszott, csak 0-0-ra végzett a Bayer Leverkusen otthonában. A második helyezett RB Leipzig 4-0-ra nyert a Freiburg ellen, ezzel eldőlt, hogy Gulácsi Péter csapata már biztosan az első négy között végez.

A harmadik helyen álló Hoffenheim nagyszerű mérkőzésen verte 5-3-ra a Borussia Mönchengladbachot. Szalai Ádám remekül játszott, két góljával a meccs egyik legjobbja volt. A második találatával beérte Huszti Szabolcsot a Bundesliga magyar gólszerzőinek örökranglistáján. A Borussia Dortmund 3-1-re nyert az Eintracht Frankfurt ellen a robbantásos merénylet utáni első bajnokiján. Mainzban 1-0-ra kikapott Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC. A berliniek tavasszal még nem szereztek pontot vendégként.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×