eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Dortmundban szerzett előnyt a Monaco

Az AS Monaco 3-2-re győzött a Borussia Dortmund vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében zajló párharc első mérkőzésén.

Az eredetileg keddre kiírt találkozót azért halasztották szerdára, mert a hazaiak csapatbusza ellen kedden 19.15-kor robbantásos merényletet követtek el a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy 10 kilométerre. A támadásban a hazaiak védője, Marc Bartra, valamint egy motoros rendőr megsérült. Előbbit kedd éjjel megműtötték, így kihagyta a találkozót.

A találkozón korán vezetést szerezhetett volna a Monaco, ám Fabinho a 17. percben laposan a jobb kapufa mellé lőtte a Kylian Mbappé által kiharcolt büntetőt. Ez volt a 11 megítéltből a hatodik kimaradt tizenegyes az idei kiseséses szakaszban.

Két perccel később viszont Mbappé betalált: Thomas Lemar élesen középre lőtt labdáját térddel továbbította a kapuba. A televíziós közvetítés tanúsága szerint a passz pillanatában lesen állt, de az oldalvonali asszisztens és a bíró ezt nem vette észre. Ezzel a támadó 18 évesen és 3 hónaposan a sorozat történetének második legfiatalabb játékosa lett, aki gólt szerzett a legjobb nyolc között.

Bár a hazaiak előtt adódott nagy lehetőség az egyenlítésre, mégis a Monaco növelte előnyét: egy balról érkezett beadásnál a Radamel Falcao által megzavart dortmundi Sven Bender öt méterről védhetetlenül saját kapujába fejelt.

A szünet után nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a Dortmund, és sikerült is szépítenie: Pierre-Emerick Aubameyang a tizenhatoson belül sarkazott Kagava Sindzsihez, aki Ousmane Dembélé elé tálalt, a francia játékos pedig közelről nem hibázott. Tovább támadott a Borussia, ám egy félpályás labdavesztés megbosszulta magát: Mbappé lépett ki, kapura tört, és 17 méterről magabiztosan a bal felsőbe tekert. Arról, hogy halvány reménye maradjon a visszavágóra a Dortmundnak, Kagava gondoskodott szép egyéni megoldással, miután egy jó labdaátvétel és pazar csel után a hajrában betalált.

Bár Aubameyang egy fejessel még egyenlíthetett volna, nem tudott élni a lehetőséggel, így a franciák várhatják egygólos előnnyel a jövő szerdai visszavágót.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

Borussia Dortmund (német)-AS Monaco (francia) 2-3 (0-2)

gól: Dembélé (57.), Kagava (84.), illetve Mbappé (19., 79.), Bender (35., öngól)

később:

Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 20.45

Atlético Madrid (spanyol)-Leicester City (angol) 20.45

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×