eur:
388.91
usd:
362.05
bux:
68657.62
2024. május 8. szerda Mihály

Ezt nem érti Kemény Dénes

Kemény Dénes bízik abban, hogy legalább az egyik magyar csapat az aranyéremért játszhat majd a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében. A magyar szövetség (MVLSZ) elnöke szerint már tavaly is érződött az előrelépés, amely most folytatódhat.

„Két éve még az ötödik helyért játszott az Eger és a Szolnok, az utóbbi tavaly már a bronzérmet szerezte meg. Most az Olympiakosz erősebb, mint a komplett görög válogatott, de bízom abban, hogy lesz magyar csapat a végső döntőben” – jegyezte meg Kemény Dénes az InfoRádiónak adott interjúban.

Hozzátette, hogy az érdeklődés már most fokozott a Final Six iránt.

„Az igazi kampányunk az utolsó két héten lesz, de már így is a belépők fele elfogyott. Európa legjobb csapatait láthatják majd a nézők a vadonatúj Duna Arénában, így ez az esemény talán még azokat is megmozgathatja, akik nem annyira szorosan kötődnek a klubokhoz, és eddig esetleg csak a válogatott meccseket nézték” – mondta.

A szezon első magyar klubsikerét a Ferencváros aratta, amely a Nagyváraddal szemben megnyerte az Eurokupát.

„A klubsiker mindig egy jó minta, mert

felrázza a többi csapatot, és megmutatja, hogy van esély trófeát szerezni”

– jelezte Kemény Dénes.

A sportvezető a hazai klubszezon eddigi részében a színvonallal elégedett volt.

„Sok kiváló játékos szerepel az ob I-ben, kiváló végjátékot várok a csapatoktól. Tény, hogy eddig lehetett volna több a néző, de nagyon sok volt az olyan mérkőzés, amelyen a végkimenetel egyértelmű. Normális, hogy ezekre a meccsekre nem érkeznek annyian, mint a rangadókra” – tette hozzá.

Azt viszont az elnök nem érti, hogy az ifjúsági csapatok miért nem teljes létszámban követik a lelátókon az ob I-es mérkőzéseket.

„Nekem serdülőkoromban természetes volt, hogy a felnőttek hazai meccsén az összes fiatal a helyszínen szurkolt. A nézők egyik fele sportrajongó volt, a másik fele pedig a klub utánpótlása” – emlékezett vissza.

A következő szezonra gyakorlatilag

nem változik a légiósok száma.

„A szövetség elnökségének a válogatottak és a klubok érdekeit is kell néznie. A liga azt kérte, hogy maradjon a csapatonként vízben lévő maximum 3 játékos, így megváltoztattuk a korábbi – csökkentésről szóló – döntésünket. Bízom abban, hogy ez nem megy a válogatott szereplésének rovására” – jegyezte meg.

Kemény Dénes szerint az ob I-ben játszó külföldi játékosok megfizethetők, általában olcsóbbak a görög és az olasz ligában szereplő sztároknál.

„A legjobb külföldiek hasonlóan kereshetnek, mint a legjobb magyarok”- fogalmazott az elnök.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×