eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Messi hatalmas bajba sodorta hazáját

Messi hatalmas bajba sodorta hazáját

Három és fél órával a La Paz-i Bolívia–Argentína vb-selejtező előtt kiderült, Lionel Messit négy mérkőzésre eltiltotta a FIFA, már ezen a találkozón sem játszhat. A Barcelona sztárja nélkül 2-0-ra kikapott az Albiceleste, s visszaesett az ötödik helyre. S kerülhet még nagyobb bajba is.

Messi a chileiek elleni, múlt heti vb-selejtezőn megsértette az egyik asszisztenst, ezért kapott súlyos eltiltást. Mondatai nem szerepeltek a játékvezetői jelentésben, de (állítólag) később olyan hangfelvételt kapott a FIFA, amely egyértelmű bizonyítékul szolgált. A sértett partjelző, Emerson Augusto do Carvalho azt nyilatkozta, nem értette, mint mondott neki Messi. "Csak akkor tudtam meg, hogy szitkozódott, amikor a sajtóban olvastam a mondatait" - állította.

A kirótt

négymeccses eltiltás meglepően súlyos,

a pályán kapott azonnal piros lapért is csak három mérkőzés jár. Érdekes, hogy Evo Morales bolíviai államelnök a hírről értesülve azonnal üzent Messinek, szolidaritásáról biztosítva, és sajnálkozását kifejezve, hogy nem játszhat az övéi ellen a „világ legjobb játékosa”.

A bolíviaiak - akiknek szintén van mit számon kérniük a FIFA-n, mert szerintük oktalanul kaptak pontlevonásokat egy játékosuk, Nelson Cabrera jogosulatlan szerepeltetése miatt - már a mérkőzés előtt elveszítették minden reményüket a továbbjutásra. A borzasztó magaslaton mégis nekidurálták magukat, éltek azzal a lehetőséggel, hogy Messi nem játszik, s nyertek 2-0-ra. Juan Carlos Arce és Marcelo Martins szerezte a gólokat. Az argentinok az Ángel Correa, Lucas Pratto támadókettőssel kezdtek, Sergio Agüero csak az utolsó 35 percre állt be, de nem tudott segíteni.

Az argentin sajtó szerint az Albiceleste nagy bajba kerülhet, hiszen Messi nélkül kell lejátszania a hátralévő négy mérkőzéséből hármat is, az Uruguay, a Venezuela és a Peru ellenit is. A válogatott legutóbb az ötödik fordulóban, Chilében nyert úgy, hogy Messi nem szerzett gólt. A mostani a 11. forduló volt már.

A brazil válogatott 3-0-ra legyőzte a paraguayiakat, s ezzel elsőként harcolta ki a 2018-as világbajnoki részvételt a FIFA összes tagországa közül. Tité válogatottja a második félidőben játszott jobban, bár Coutinho már az elsőben vezetést szerzett. A másodikban Neymar és Marcelo is a kapuba talált.

Megerősítette pozícióját, s most a második helyen áll Kolumbia, amely két sztárja, James Rodriguez és Juan Cuadrado egy-egy góljával győzött Ecuadorban. Chile kihasználta, hogy a mezőny leggyengébb tagja az ellenfele, 3-1-re nyert Venezuela ellen, Alexis Sánchez egy, Esteban Paredes két gólja már a 22. percre eldöntötte a három pont sorsát. Uruguay ismét kikapott, ezúttal Peruban, s ezzel visszacsúszott a harmadik helyre.

Dél-amerikai vb-selejtezők, 14. forduló

Brazília-Paraguay 3-0 (1-0)

Bolívia-Argentína 2-0 (1-0)

Ecuador-Kolumbia 0-2 (0-2)

Chile-Venezuela 3-1 (3-0)

Peru-Uruguay 2-1 (1-1)

Az állás: 1. Brazília 33 pont, 2. Kolumbia 24, 3. Uruguay 23 (26-17), 4. Chile 23 (24-19), 5. Argentína 22, 6. Ecuador 20, 7. Peru 18 (22-23), 8. Paraguay 18 (13-21), 9. Bolívia 10, 10. Venezuela 6

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×