eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Váratlan segítségre szorul a Manchester City

Váratlan segítségre szorul a Manchester City

A Manchester City, megdolgozva a sikerért, mégis magabiztosan, 2-0-ra nyert idegenben a Bournemouth ellen, s ezzel feljött a második helyre a Premier League-ben. Immár Guardiola csapata vezeti a Chelsea-t üldözőket. A szurkolói egy része pedig máris 2012 tavaszára képzeli vissza magát.

A 2-0 sima győzelmet sejtet, de a Citynek támadtak nehézségei. Az első negyedórában megsérült Gabriel Jesus, le is kellett cserélni – persze, egy csapatnak az sem nagy „tragédia”, ha Sergio Agüerót kénytelen helyette pályára küldeni.

Az első félóra végéhez közeledve Raheem Sterling gólt szerzett, s ez jót ígért: korábban abból a 24 Premier League-mérkőzésből, amelyen Sterling gólt jegyzett, csapata huszonhármat megnyert. A második félidőben öngólból született a találkozót eldöntő találat: az Agüero által megzavart Tyron Mingsről került saját hálójába a labda.

Tovább tartanak Pep Guardiola „szuper hétfői” az angol futballban: eddig

mind a hat hétfői bajnokiját megnyerte, ráadásul 20-1-es gólkülönbséggel.

A katalán edző már karácsony után kijelentette, hogy a Chelsea megnyeri a bajnokságot, a City nem tudja befogni, de a csapat hívei most nagyon számolgatnak.

Már „csak” nyolc pont a különbség, s a ledolgozására 13 forduló áll rendelkezésre. A 2011–2012-es szezonban a City hat forduló alatt hozott be ennyit a Manchester Unitedet megelőzve. Guardiola legénysége ráadásul még játszik a Chelsea-vel (április elején, a Stamford Bridge-en.)

Alkalmasint a fentiek a szurkolók vágyálmai. A realitás, hogy a Chelsea – noha a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján nem nyert – behozhatatlan előnnyel vezet. Persze a Citynél bízhatnak a rangadó megnyerésében, sőt abban, hogy

kapnak majd némi segítséget a Manchester Unitedtől

a londoni „kékek” másik rangadóján, az Old Traffordon. S ha e két meccset elveszíti a Chelsea, csupán két pont a „maradék” különbség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×