eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Märcz Tamás higgadtsággal tüzelte fel a játékosait

Märcz Tamás higgadtsággal tüzelte fel a játékosait

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a horvátok elleni 9–7-es győzelem előremutató lehet.

Horvátország már a mérkőzés elején tetemes, 6–1-es vezetést szerzett a torna zárómérkőzésének első negyedében. Tették mindezt elsősorban az emberelőnyök jó kihasználásával. A félidő előtt a magyarok azonban négy gólra (7-3) feljöttek.

A folytatásban mintha egy másik magyar válogatott ugrott volna a Tüske uszoda medencéjébe. Märcz Tamás higgadtsága a játékosokra is nyugtatóan hatott, de egyben fel is tüzelte őket, hiszen megalkuvást nem tűrően rohamozták a horvátok kapuját: az utolsó két negyedben hatot lőve, s egyet sem kapva Magyarország végül 9 – 7-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes horvát vízilabda-válogatottat, így a második helyen zárta az idei első nemzetközi felkészülési tornáját.

Märcz Tamás higgadtsággal tüzelte fel a játékosait

Märcz Tamás, magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint morálisan több szempontból is előremutató a Horvátország ellen megnyert mérkőzés.

„Egyrészt a játékosok jobban elhiszik, hogy a magyar válogatott bárki ellen helyt tud állni, azonban a nemzetközi szintű csapatok ellen nem szabad 6-1-es hátrányba kerülni rögtön a legelején. Hozzáteszem, hogy győzni mindig jobb, mint veszíteni, főleg egy ilyen irreálisan rossz helyzetből” – jegyezte meg a szakvezető az InfoRádiónak.

Märcz Tamás kiemelte, hogy az összeszokottság hiánya jelentette a legnagyobb fejtörést számára a torna során.

„Az utolsó mérkőzés végén ugyanakkor minden játékosom teljesítményével elégedett voltam. Ha összességében nézem, akkor Montenegró ellen voltak taktikai hiányosságok, de ahogy egyre többet leszünk együtt, úgy alakul és fejlődik tovább a játék képe is” – fogalmazott a szövetségi kapitány az InfoRádiónak.

Decker Attila, férfiválogatott kapusa az első félidőben hat gólt kapott, a másodikban azonban több bravúrt is bemutatva egyszer sem kellett a hálójából kiszednie a labdát.

Elmondása szerint a társaival egyetemben hasznos tapasztalatokkal gazdagodott ezen a nemzetközi megmérettetésen.

„Minden idők legnehezebb kupája volt az idei, ahol végül egy-két negyedet rontottunk el, de a hibákat javíthatjuk. Märcz Tamás azt kérte, hogy legyen tűz a játékunkban” – mondta a Honvéd világbajnok hálóőre az InfoRádiónak, majd hozzáfűzte, hogy mindenkinek nagy szüksége volt erre a sikerre a válogatott háza táján, mert csak a győzelmekből tudnak erőt meríteni.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×