eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Világelső akar lenni az új magyar teniszcsillag

Világelső akar lenni az új magyar teniszcsillag

Korábban nem tűzött ki célokat, de az Australian Open előtt muszáj volt, most pedig már a világelsőségre koncentrál - mondta Piros Zsombor az InfoRádiónak.

A világelsőséget célozza meg a junior teniszezők között Piros Zsombor, az MTK 17 éves játékosa, aki szombaton megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot. 

A negyeddöntő volt a fiatal sportoló célja az Australian Open előtt, és úgy indult neki, hogy ez egy felvezető verseny, jó lenne 2-3 meccset játszani, és belejönni a versenyzésbe. Sokat segített, hogy tavaly is szerepelt a juniorok között, ezzel a tapasztalattal a háta mögött most nagyon magabiztosan kezdett.

"Meccsről meccsre nőtt az önbizalmam, de azt nem gondoltam volna, hogy az első mérkőzést ilyen simán fogom nyerni. A holland fiú tavaly nyáron az Európa-bajnokságon két szettben vert meg, igaz, akkor nem voltam százszázalékos. Vissza szerettem volna vágni neki" - fejtette ki.

Úgy véli, magabiztosan és fegyelmezetten játszott az egész versenyen. Az utóbbi időben a legtöbbet mentálisan fejlődött, annak köszönhetően, hogy sokszor volt "mély vízben", ahol nála sokkal jobb játékosokkal tudott megmérkőzni.

"Kitűztem egy célt a győzelmem után: örülnék, ha az ATP-n idén a top 500-ba kerülnék, és megcélzom a juniorok között a világelsőséget."

A fiatal versenyző nagyon örül, hogy beszélgethetett híres játékosokkal és edzőkkel, például Rafael Nadal edzőjével, Toni Nadallal.

"Nyáron voltam az akadémiáján, és edzettünk egy hetet. Az első melbourne-i találkozásunkkor, Nadal edzésekor kiszólt nekem a pályáról, köszönt, és megkérdezte, hogy megy a verseny. Számomra ez nagyon nagy érzés volt. Az egyik alkalommal pedig a hotelből a pályára menet egy kocsiban ültem Richard Gasquet-val. Ő is rákérdezett, hogy megy a játék, és gratulált az eddigi győzelmeimhez.

Szerintem a kulcs a profi sikerekhez az alázat, annak megtartása, és az, hogy minden napot a teniszért csináljunk."

Piros Zsombornak viszonylag nagy stábja van egy átlagos magyar utánpótlás-versenyzőhöz képest. Két edzője van, az édesapja és Szathmáry Tibor, akikkel nagyon élvezi a munkát.

"Szatmári Tibor nem kísérőedző: amikor itthon vagyok és nem versenyzek, heti két-három alkalommal játszom vele. Nagyon sokat tud segíteni, és kiemelném, hogy röptézésben két-három hónap alatt nagyon sokat fejlődtem, ez az ő érdeme." A felkészülésben a Davis Kupa-válogatott Fucsovics Márton és Gödry Levente is segített neki.

Az ünneplésre még nem nagyon volt ideje, és úgy tűnik, ezután sem lesz sok, hiszen meghívót kapott – egyelőre nem kerettagként a Davis Kupa-csapat hét végi, pozsonyi párharcára, a jövő héten pedig szabadkártyával elindul a budapesti challenger-verseny főtábláján a BOK (korábbi Syma) Csarnokban.

Melbourne-i győzelme utáni első sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy példaképének a vasárnap 35 évesen 18. Grand Slam-trófeáját megszerző Roger Federert tartja, akit többször is látott már edzeni.

"A meccsein sokat ellestem tőle arról, hogy lehet higgadtnak maradni és energiatakarékosan játszani."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×