eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kényszerköltözés: a Palatinuson a vízilabdázók

Várhatóan jövő héten bezárják a Hajós Alfréd uszodát, amelyet felújítanak a nyári vizes világbajnokság miatt - mondta az InfoRádiónak Szívós István, a KSI vízilabda-szakosztályának vezetője. Az egykori olimpiai bajnok kiemelte, hogy a Margitszigeten zajló csatornaberuházás megnehezíti a bejutást a területre, de igyekeznek alkalmazkodni a körülményekhez.

Tavaszig - de az is lehet, hogy júniusig - kell várniuk azoknak, akik a Margit híd felől, tömegközlekedéssel akarnak bejutni a Margitszigetre, mert például ott dolgoznak vagy ott van edzésük. Emiatt a vízilabdázó gyerekeknek egyedül, sötétben, hidegben és gyalog kell eljutniuk a Margit hídtól a margitszigeti uszodáig, mert autóval nem lehet behajtani, a 26-os autóbusz pedig még mindig nem közlekedik arra a csatornázás miatt.

"Kellemetlen ez a helyzet, de a vizes világbajnokság miatt el kell viselnünk" - mondta az InfoRádiónak Szívós Istvánt, a KSI vízilabda-szakosztályának vezetője, hozzátéve, hogy igyekeznek megoldani, hogy a gyerekek együtt érkezzenek, a szülők bekísérjék őket, az edzés után pedig együtt mennek ki a szigetről.

"Ez van, ehhez kell alkalmazkodni - panaszolta az egykori olimpiai bajnok pólós. - Előbb-utóbb tavasz lesz, és akkor szép és jó lesz."

Sokkal nagyobb problémának tartja, hogy felújítás miatt bezárják az uszodákat, és emiatt edzések maradnak el, vagy máshol kell gyakorolniuk a fiataloknak, ezért lesznek olyan edzések is, amikor elutaznak Tatabányára vagy Kecskemétre, és ott játszanak két-három órát.

"A tervek szerint a Hajós uszodában a jövő héten lezárnak két medencét is a felújítás miatt, csak egy üzemel majd, mi pedig kibéreltünk egy negyvenméteres medencét a Palatinus strandon. Nem lesz egyszerű ez a fél év, de sajnos ezt most rá kell szánni" - mondta Szívós István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×