eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hónapokra bezár a Tüskeuszoda

Szerdától a lakosság nem használhatja a tavaly átadott uszodát a Tüskecsarnok mellett.

A létesítmény honlapján közölte, hogy a fővárosban zajló uszodafelújítások következtében annyira megnövekedett a Tüskeuszoda sportolói kihasználtsága, hogy január 11-től a lakossági használatot átmenetileg nem tudják biztosítani. Az úszni vágyók várhatóan április közepétől térhetnek vissza a medencébe. 

A 24.hu számolt be arról a múlt héten, hogy a Tüskeuszodát használja több klub, így a Darnyi SC, az UTE, a Jövő SC, az MTK, a DMTK és az Eger nagyjából 200 fiatal versenyzője is. Hogy jobban elférjenek, nem hosszában, hanem keresztben úsztak, mert így több pályát tudtak kialakítani.

Ezen a rendszeren változtatott Hosszú Katinka, aki a Komjádi Uszoda felújítása miatt szintén a Tüskeuszodába költözött. Azt kérte, hogy az ötven méteres medencét használhassa, így visszaalakították a húszpályás huszonötös medencét tízpályás ötvenessé. Emiatt a többi klub versenyzője járt pórul.

A fővárosi amatőr úszók és vízilabdázók a Dagály uszodát veszítették el. Azt tavaly szeptember 18-án zárták be, mert ott épült meg a július 12. és 28. között megrendezendő vizes világbajnokság úszóarénája. Utána következett a Császár-Komjádi Uszoda felújítása, ami november 8-án kezdődött el. Ez független a vb-től, de nem volt tovább halasztható - mondta akkor Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa.

„A vizes-vb erre is kitűnő alkalom, hogy végre elvégezzük azt, amire ettől függetlenül szükség van, és nem is a vizes-vb költsége. Alaposan kívül-belül – a belső medencéket, az öltözőket, a gépészetet, a technikai létesítményeket és a külső medenceteret – felújítjuk.”

Az amatőr úszók közül ekkor sokan a Margitszigetre kezdtek járni, de ott is edzenek profi sportolók, tehát nem mindig van hely. Elindulás előtt érdemes érdeklődni a 00-36-1-450-4200 telefonszámon - olvasható az intézmény honlapján. Ráadásul a Margitszigeten tavaszig csatornázási munkákat végeznek, ezért a 26-os autóbusz a Margit híd felől be sem hajt oda, vagyis mindenkinek gyalog kell eljutnia a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodához és a Széchy Tamás Uszodához. De a csatornázást is muszáj megcsinálni - magyarázta Tarlós István főpolgármester.

A felújítások miatt uszodáról uszodára vándorló profi sportolók rövidesen a Palatinusról is kiszoríthatják az amatőr úszókat, akik mostantól várhatóan április közepéig a Tüskecsarnok uszodáját sem használhatják a világbajnokságra edzők miatt. Esetleg megpróbálkozhatnak a termálfürdőkkel, a termalfurdo.hu keresője szerint Budapesten kilenc olyan van, ahol úszásra alkalmas medence is található. Ilyen a Széchenyi, a Rudas, a Gellért, Lukács, a Paskál, az Aquaworld, az Újhegyi, az Újlak és a Nyéki Imre Uszoda. Ezen kívül úszásra alkalmas, de nem feltétlenül fedett medencét találnak még a Mányoki úti Uszodában, a IX. kerületi Kvassay úton, a Budapesti Elektromos Sportegyesület Népfürdő utcai telepén, a Kispesti Uszodában, a zuglói BVSC uszodában, a Danubius Hotel Aréna fitnesz részlegében, a Hegyvidéki szabadidőközpontban és az Erzsébetligeti Uszodában, de mindenhol érdemes előzetesen tájékozódni, mert a sportolók számára ezeket a helyeket is kibérlik, gyakran tartanak versenyeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×