eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Ronaldo döntött, a Real a világ legjobbja

A Real Madrid nyerte a Japánban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokságot, miután a vasárnapi fináléban a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldo vezetésével, hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a házigazda Kashima Antlers együttesét.

A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepelt - utóbbi első ázsiai csapatként jutott el a torna fináléjáig.

A királyi gárda már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a döntőben - melynek negyedik játékvezetője Kassai Viktor volt -, Karim Benzema egy kipattanó labdát vágott hét méterről a kapuba. A domináló spanyol együttesnek több lehetősége is volt a különbség növelésére, ám újabb gólt némi meglepetésre a japán bajnok szerzett: a Kashima Antlers Sibaszaki Gaku találatával egyenlített a szünet előtt.

A fordulás után Sibaszaki 18 méterről újra bevette Keylor Navas kapuját, ám 8 perc múlva Cristiano Ronaldo büntetőből egyenlített. A rendes játékidő nem hozott újabb találatot, a hosszabbításban Benzema tökéletes ütemű kiugratása után Ronaldo megszerezte második gólját. Bár a japán együttes a kapufát eltalálta még, betalálni a négyszeres aranylabdás portugál támadó tudott újra, így a Real Madrid megnyerte a finálét, s klubcsúcsát tovább javítva immár 37 tétmérkőzés óta veretlen.

Ez volt a királyi gárda ötödik sikere a sorozatban, ezzel az örökrangsor élére lépett, megelőzve a négyszeres győztes AC Milant.

A jogelőd klubvilágkupát is beleszámítva az 55. kiírásból 30. alkalommal született európai siker, míg 25-ször dél-amerikai csapat nyert.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×