eur:
393.12
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiküzdötte a győzelmet a Szeged a Breszt ellen

A Szeged kétgólos győzelmet aratott a vendég Breszt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

Eredmény:

Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:

B csoport:

MOL-Pick Szeged - Meskov Breszt (fehérorosz) 24-22 (11-10)

----------------------------------------------------------

A Szegednek - melynek a keretéből ezúttal is hiányzott a Kielce elleni mérkőzésen két hete orrtörést szenvedett Szergej Gorbok - a tabellán előtte álló és eddig egy ponttal többet gyűjtött fehérorosz csapat ellen nagyon fontos volt a győzelem, ami kiélezett küzdelemben össze is jött.

Szűk tíz percig csak két-két gól esett, aztán a Szeged jutott vezetéshez, majd a 25. percig 10-6-ra elhúzott. A jelentős hátrány azonban nem szegte kedvét az ellenfélnek, amely a szünetig egyre zárkózott vissza.

A pihenő után szívósan tapadt a hazaiakra a Breszt, s csak a félidő második felében nőtt időnként két gólra a különbség a Szeged javára. Többször is volt lehetőség hárommal meglépni, de mindannyiszor pontatlan volt az indítás vagy a támadásbefejezés.

Az utolsó perc 24-22-ről indult, szegedi támadással, majd Juan Carlos Pastor vezetőedző 29.14-nél időt kért. A hazai csapat 29.40-ig támadott, a maradék időre pedig még két breszti kapufa maradt.

A győzelmükkel a negyedik helyre zárkózó hazaiak legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt, kilenc góllal.

Később:

Kielce (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 19.30

Szombaton játszották:

PPD Zagreb (horvát)-Vardar Szkopje (macedón) 28-27 (12-17)

Kristanstad (svéd)-Celje (szlovén) 29-29 (14-11)

A csoport:

----------

Bjerringbro-Silkeborg (dán)-PSG (francia) 30-36 (16-19)

szombaton játszották:

Barcelona (spanyol)-Telekom Veszprém 26-23 (16-11)

THW Kiel (német)-Schaffhausen (svájci) 32-29 (19-15)

szerdán játszották:

Flensburg-Handewitt (német) - Wisla Plock (lengyel) 22-20 (9-10)

Az állás: 1. Barcelona 10 pont, 2. PSG 8, 3. Kiel 6 (132-128), 4. Veszprém 6 (128-125), 5. Flensburg 5, 6. Bjerringbro 4, 7. Plock 1, 6. Schaffhausen 0

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×