eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Babos Tímea kijutott a világbajnokságra

Babos Tímea is részt vehet a szingapúri tenisz-világbajnokság páros versenyében a kazah Jaroszlava Svedova partnereként, miután összesítették a 2016-os páros eredményeket – közölte a a magyar teniszező menedzsmentje.

A 23 éves magyar játékos és kazah társa a most zajló pekingi torna előtt az 5. helyen állt az idei pontversenyben. Babos Tímea párosban a nyolcaddöntőben, egyesben a második fordulóban esett ki tegnap Pekingben. Babos Tímea tavaly a francia Kristina Mladenovics oldalán játszott a szingapúri világbajnokságon.

A magyar teniszező azt mondta: az idei szezonban sokkal kisebb hangsúlyt fektetett a párosra, ráadásul nem is egy teljes szezont játszottak végig Szlavával, így a vb elérése tényleg igazán jó érzés. Hozzátette: a tavalyihoz képest más rendszer lesz idén, hiszen nem körmérkőzések lesznek, hanem azonnal kieséses rendszer, ezért az első meccsen 110 százalékot kell már adni, tényleg minden egyes pont számít majd.

Babos Tímea közölte: az elmúlt két hét Kínában nem alakult valami jól, voltak problémái, de ezzel a hírrel, hogy kijutottak a szingapúri világbajnokságra, pozitívan várja a folytatást.

A magyar-kazah kettős a szezon legjobb eredményét Wimbledonban érte el: a negyeddöntőben két szettben nyert a címvédő és világelső Martina Hingis-Sania Mirza kettős ellen, majd bejutott a döntőbe. A fináléban aztán Serena Williams és Venus Williams diadalmaskodott. Ezután Cincianntiben negyed-, míg New Havenben elődöntős volt a magyar-kazah duó. Néhány nappal ezelőtt Vuhanban ismét a legjobb nyolcba került Babos Tímea és Jaroszlava Svedova.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×