eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Titok, miért váltott edzőt Szabó Gabriella

Edzőt váltott a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella.

A Budapesti Honvéd SE sportolója az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, hogy novembertől Likér Péter lesz az edzője. A 32 éves tréner irányításával a Vlcek Erik, Tarr György, Linka Tibor, Denis Mysák összetételű szlovák kajaknégyes 1000 méteren ezüstérmet nyert a Rio de Janeiró-i olimpián.

Szabó - aki 2013 óta dolgozott Tóth Lászlóval - hozzátette: amikor az ötkarikás játékok után a jövőjét, a következő négyéves ciklust tervezte, akkor döntött a váltás mellett, annak okairól azonban nem kívánt nyilatkozni.

A 30 éves kajakozó elárulta, a megszokottnál hosszabb szünetet tart, novemberig nem végez vezetett edzést, utána azonban ugyanúgy a BHSE sporttelepén készül, mint eddig.

Szabó Gabriella a 2012-es londoni olimpián négyesben, idén Rióban pedig párosban és négyesben nyert aranyérmet.

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×