eur:
388.39
usd:
360.88
bux:
68648.18
2024. május 7. kedd Gizella

Így pofozza helyre a magyar ökölvívást az új szövetségi kapitány

Nem látja kiábrándítónak a magyar ökölvívás helyzetét ifjabb Balzsay Károly, akit a napokban neveztek ki a magyar férfi ökölvívó-válogatott szövetségi kapitányává. Az InfoRádió Ötkarika magazinműsorában elmondta: a felkérés nem érte váratlanul.

Már hónapok óta folytak a beszélgetések Kovács Lászlóval, a magyar ökölvívó-válogatott leköszönő kapitányával a kinevezéssel kapcsolatban. Hosszabb folyamat és tervezés után ezen a héten született meg a végső döntés.

"Természetesen nem hagynak magamra a teendőkkel, lesz segítségem. Nagyon örültem egyébként, hogy ezt az óriási feladatot rám merik bízni. Hatalmas felelősséggel jár, de nagyon várom már, hogy elkezdődjön a munka és bizonyíthassunk" – számolt be kinevezéséről a 37 éves szakvezető az InfoRádiónak.

Ifjabb Balzsay Károly hangsúlyozta: szakmailag nagyobb kihívást el se tudna képzelni.

„A felnőtteknek és az ifjúsági korúaknak az edzéseit is nekem kell irányítani. A korcsoportoknak a vezetőedzőivel is szoros kapcsolatot kell kialakítanom és tartanom. Tudnom kell, hogy az egyes helyeken milyen szakmai munka folyik” – vázolta az újdonsült kapitány, hogy milyen feladatok várnak rá a jövőben.

Felfogásbeli és szemléletbeli váltást hozna a honi sportágba, ennek ellenére nem érzi nagyon sötétnek a helyzetet.

"Rengeteg jó utánpótlás- és felnőttkorú ökölvívónk van. Új impulzusok érik majd a srácokat. Célom, hogy minél többen jöjjenek le a központi felkészülésre a válogatott táborból. Elsősorban minőségi- és modernkori ökölvívást szeretnénk kialakítani. Remélem, hogy a nemzetközi eredményekben is megmutatkozik idővel" – fogalmazott a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka az InfoRádiónak.

Első nemzetközi tornája a novemberi ifjúsági világbajnokság lesz Szentpéterváron, mint a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×