eur:
392.05
usd:
359.59
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella

A Bundesligában is tesztelik a videobírót

Fordulónként négy mérkőzésen tesztelik a videobírót a német labdarúgó Bundesliga pénteken rajtoló idényében.

Az úgynevezett videoasszisztensek egyelőre nem avatkoznak bele a találkozókba, vagyis az eszköz használata nem lesz hatással a meccsek kimenetelére. A volt játékvezetőkből átképzett ellenőrök nem a stadionokban, hanem a kölni központban dolgoznak, és első összegző jelentésüket a téli szünetre készítik el. A technológiát négy esetben használják: gólok, kiállítások és büntetők megítélésekor, illetve a szabálytalanságot elkövető játékos azonosításánál.

A nemzetközi szövetség (FIFA) júniusi bejelentése szerint hasonló kísérletekre kerül sor az ausztrál élvonalban, a portugál első osztályban és az észak-amerikai ligában (MLS) is. A sportág szabályalkotó testülete (IFAB) úgy döntött, hogy a Japánban sorra kerülő decemberi klubvilágbajnokságon is tesztelik a videobírót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Diadalmenet látszik az amerikai tőzsdéken

Diadalmenet látszik az amerikai tőzsdéken

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×