eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hová tűnik el Agüeró?

A Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pep Guardiola arra biztatja argentin csatárát, Sergio Agüerót, hogy "ne tűnjön el", amikor nem a csapatánál van a labda.

A 28 éves játékos a Stoke City elleni szombati bajnokin két gólt szerzett, így minden sorozatot beleszámítva már hat gólnál tart ebben a szezonban.

A Barcelona és a Bayern München korábbi vezetőedzője arra ösztönzi a dél-amerikai támadót, hogy mozgásával akkor is segítse csapattársait, ha nincs nála a labda.

"Nem elég, ha csak várja a csapattársaitól a labdát, már azzal nyomást lehet gyakorolni az ellenfélre, ha sokat fut és megfelelően mozog - mondta Agüeróról a 45 éves katalán szakember. - Nem lehet valaki briliáns focista, ha eltűnik a pályán, amikor nem nála van a labda, ez lehetetlen."

Guardiola dicsérte az Agüero helyére a 83. percben beállt nigériai csatárt, Kelechi Iheanachót. A 19 éves támadó részt vett a Stoke elleni harmadik és negyedik gól előkészítésében.

"Iheanacho mindig bevethető, szükségünk lesz rá. Sergio nem tud az egész szezonban játszani" - tette hozzá a vezetőedző.

Guardiola úgy véli: 11-12 emberrel képtelenség végigcsinálni az idényt, szükségük lesz minden játékosra, és reméli, hogy ezt a futballisták is tudják.

A Manchester City következő ellenfele a román Steaua Bucuresti lesz szerdán, a Bajnokok Ligája-selejtező 4. fordulójának visszavágóján. A tét a csoportkörbe jutás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×