eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mike Róbert: idén csak egy cél van, az olimpia

Az a lényeg, hogy gyakoroljuk az 1000 párost a nemzetközi mezőnyben azok ellen, akik ellen versenyezni fogunk – mondta az InfoRádiónak Mike Róbert, a KSI világbajnok kenusa, aki a hétvégi moszkvai Eb-n Vasbányai Henrikkel 1000 párosban, Korisánszky Dáviddal pedig 500 párosban indul. „Nem titok, hogy győzni, vagy legalább dobogót elérni szeretnénk, de ebben az évben mindenféleképpen egy cél van, hogy az olimpián legyünk elöl” - fogalmazott a kenus.

„A második válogató is egy állomás az olimpia előtti felkészülésben. Az, hogy a többiek hogyan állnak, nem nagyon mérvadó, mert ha jól tudom, a csehek például el sem jönnek. Mi felkészülésként fogjuk kezelni. Az a lényeg, hogy gyakoroljuk az 1000 párost a nemzetközi mezőnyben azok ellen, akik ellen versenyezni fogunk” - jelentette ki a KSI világbajnok kenusa.

„Nem titok, hogy győzni, vagy legalább dobogót elérni szeretnénk, de ebben az évben mindenféleképpen egy cél van, hogy az olimpián legyünk elöl” - hangsúlyozta.

Mike Róbert párostársa, Vasbányai Henrik az egyest is megnyerte. Arra a kérdésre, hogyan kezeli, hogy a párostársának van még egy száma, Mike Róbert úgy válaszolt: „a vb-ken és az Eb-ken eddig is két számban indultunk”.

„Ez nagy erőelvételt nem jelent a párostól, főleg úgy, hogy hétfőn, kedden van az egyes, pénteken, szombaton van a páros edzés, vagyis bőven belefér” - részletezte.

„Ugyanúgy kezelem, mint eddig. A pároson van továbbra is a hangsúly. Nem fogjuk háttérbe szorítani ezután sem a párost, és nem fogjuk előrébb sorolni az egyest, hanem megy minden továbbra is a szokásos kerékvágásban, ahogy gyakoroltuk, és ahogy elterveztük, úgy csináljuk továbbra is” - mondta a világbajnok kenus.

Mike Róbert is indul egy másik számban: 500 párosban Korisánszky Dáviddal versenyez.

Ezzel kapcsolatban elmondta: ez egy KSI-s érdekpáros, amiben bíztam ugyan, de mégis meglepően jó érzéssel teljesítettük a távot.

„Azért is volt fontos nekem, hogy 500 párosban más társsal menjek, mert így is tudok bizonyítani magamnak és másoknak is, hogy nem csak Vasbányai Henrikkel tudok jól menni, hanem mással is” - magyarázta.

„Ebben a számban is dobogóra várom magunkat, nagyon jót tenne Korisánszky Dávidnak, ha dobogóra kerülnénk. Önbizalmat adnak neki, és fantáziát látok akár még a folytatásban is, ha úgy alakul” - tette hozzá Mike Róbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×