INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

hírek

inforádió

sport

mike róbert

kajak

kajak-kenu

kenu

olimpia

Mike Róbert: idén csak egy cél van, az olimpia

InfoRádió

Az a lényeg, hogy gyakoroljuk az 1000 párost a nemzetközi mezőnyben azok ellen, akik ellen versenyezni fogunk – mondta az InfoRádiónak Mike Róbert, a KSI világbajnok kenusa, aki a hétvégi moszkvai Eb-n Vasbányai Henrikkel 1000 párosban, Korisánszky Dáviddal pedig 500 párosban indul. „Nem titok, hogy győzni, vagy legalább dobogót elérni szeretnénk, de ebben az évben mindenféleképpen egy cél van, hogy az olimpián legyünk elöl” - fogalmazott a kenus.

„A második válogató is egy állomás az olimpia előtti felkészülésben. Az, hogy a többiek hogyan állnak, nem nagyon mérvadó, mert ha jól tudom, a csehek például el sem jönnek. Mi felkészülésként fogjuk kezelni. Az a lényeg, hogy gyakoroljuk az 1000 párost a nemzetközi mezőnyben azok ellen, akik ellen versenyezni fogunk” - jelentette ki a KSI világbajnok kenusa.

„Nem titok, hogy győzni, vagy legalább dobogót elérni szeretnénk, de ebben az évben mindenféleképpen egy cél van, hogy az olimpián legyünk elöl” - hangsúlyozta.

Mike Róbert párostársa, Vasbányai Henrik az egyest is megnyerte. Arra a kérdésre, hogyan kezeli, hogy a párostársának van még egy száma, Mike Róbert úgy válaszolt: „a vb-ken és az Eb-ken eddig is két számban indultunk”.

„Ez nagy erőelvételt nem jelent a párostól, főleg úgy, hogy hétfőn, kedden van az egyes, pénteken, szombaton van a páros edzés, vagyis bőven belefér” - részletezte.

„Ugyanúgy kezelem, mint eddig. A pároson van továbbra is a hangsúly. Nem fogjuk háttérbe szorítani ezután sem a párost, és nem fogjuk előrébb sorolni az egyest, hanem megy minden továbbra is a szokásos kerékvágásban, ahogy gyakoroltuk, és ahogy elterveztük, úgy csináljuk továbbra is” - mondta a világbajnok kenus.

Mike Róbert is indul egy másik számban: 500 párosban Korisánszky Dáviddal versenyez.

Ezzel kapcsolatban elmondta: ez egy KSI-s érdekpáros, amiben bíztam ugyan, de mégis meglepően jó érzéssel teljesítettük a távot.

„Azért is volt fontos nekem, hogy 500 párosban más társsal menjek, mert így is tudok bizonyítani magamnak és másoknak is, hogy nem csak Vasbányai Henrikkel tudok jól menni, hanem mással is” - magyarázta.

„Ebben a számban is dobogóra várom magunkat, nagyon jót tenne Korisánszky Dávidnak, ha dobogóra kerülnénk. Önbizalmat adnak neki, és fantáziát látok akár még a folytatásban is, ha úgy alakul” - tette hozzá Mike Róbert.

Kapcsolódó hang

Mike Róbert: idén csak egy cél van, az olimpia
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018